Mustafa Sağlamer

Mustafa Sağlamer

Baro ve CHP'li kimi kandırıyor?

Büyük 'dama at' G. G.'nin çete kurduğu iddiasını, küçük 'dama at' ağzınıza bir kaşık bal sürdüğünde ortaya atsaydınız, helal be derdik. Şimdi geçmiş ola.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın, siyasetten aldığı güçle Türk futbolunu dizayn ettiği iddialarına ilişkin araştırma önergesi verdi. Kaya, "Önergemizin konusu olan bu iddia, Türk futbolunun geleceği için bir an önce açıklığa kavuşturulmalıdır. Türk futbolu proje takımları ile değil, kendi öz kaynaklarını yaratan, emeği ve alın teriyle var olan, ülkenin köklü kulüpleri ve Anadolu kulüpleri ile bir yerlere varacaktır" derken, "Türk futbolunun içine yuvalanmış kirli yapılara 'dur' denilmesi ve Türk futbolunun gelişimine zarar verecek benzer olayların tekrarlanmasına karşı gerekli tedbirlerin alınarak futbolda adaletin, hukukun ve hakkın korunması amacıyla bir Meclis araştırması açılması önerilmiştir" diye belirtti.

Ahmet Kaya, şöyle devam etti: 
"Yıllar önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yani kamunun parasıyla kurulan, yıllarca belediyece finanse edilen ve büyüyen Başakşehir Futbol Kulübü, şaibeli bir şekilde iktidara yakın kişilerin kontrolüne bırakıldı. Boş tribünlere oynayan, bilet ve forma satış geliri bulunmayan bu kulüp, hiçbir reytingi bulunmamasına karşın, iktidara yakın müteahhitler ya da kuruluşlar sponsorluğunda desteklenmiş, astronomik ücretler vererek transferler yapmış ve hakemler tarafından kollanarak son yıllarda sürekli şampiyonluk yarışına sokulmuştur..."

CHP'li milletvekilinin bu açıklamasından bir süre önce de Trabzon Barosu, ''Federasyon içinde çete kurduğu'' iddiasıyla, büyük dama at G. G. hakkında suç duyurusunda bulunmuştu...

***

Hatırlayacaksınız sevgili seyirciler; Trabzonspor'un VAR destekli galibiyetlerinden sonra, küçük dama at B. A.'nın,  bordo-mavili yöneticilerle sarmaş dolaş pozlar vermesi, Başakşehir dışındaki kulüplerin tepkisini çekmişti. Ne var ki gerek Trabzon Barosu'nun, gerek Ahmet Kaya beyefendinin çıtı bile çıkmamıştı...

Peki Trabzon Barosu ve sayın Ahmet Kaya, bu iddiayı neye dayanarak ortaya attı? Yandaş müteahhitlarin Başakşehir'e koltuk çıktıklarını tahmin mi ediyorlar, yoksa bundan eminler mi?
Tahminse, bu açıklamayı neden küçük dama at ile canım-cicimli günlerinde yapmadılar da takımlarının üst üste puan kaybetmesini beklediler?
Yok tahmin değil de ellerinde belge varsa, o müteahhitlerin kimler olduğunu neden açıklamıyorlar?  
Yoksa ortada yerli ya da uluslararası kara para aklama operasyonu var ve küçük dama at da Trabzon şampiyon olacakmış havası yaratarak, kendilerini ters köşeye mi yatırdı?

Efendim?..

***

"Ankaragücü-Galatasaray maçıyla yukarıda anlattıklarının ne ilgisi var" diyenler olabilir. Nasıl olmaz kardeşim.
Sonucu baştan belli üç bin küsur dakikalık maratondaki 16 piyonun, susa susa guatr olan yöneticilerini, bu tezgahtan ayrı mı tutacaksınız?
Şampiyonluğa giden Galatasaray'ın son 8 maçta 20 puan kaybetmesi tesadüf müdür, beceriksizlik midir, şanssızlık mıdır?
Ne derseniz deyin, neye inanırsanız inanın; bunlar sadece ayrıntı.
Sorgulanması gereken, Başakşehir'in buraya nasıl geldiğidir...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mustafa Sağlamer Arşivi