Barış Terkoğlu yazdı: AKP Genel Merkezi'nde Şenyaşar ailesine 'ahlaksız teklif'

Barış Terkoğlu yazdı: AKP Genel Merkezi'nde Şenyaşar ailesine 'ahlaksız teklif'
Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, bugünkü köşe yazısında, AKP Genel Merkezi'nde Şenyaşar ailesine yapıldığı iddia edilen ahlaksız teklifi yazdı.

14 Haziran 2018 tarihinde Urfa'nın Suruç ilçesinde, AKP’li milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın seçim çalışmaları sırasında çıkan kavgada, saldırıya uğrayan Şenyaşar ailesinin üyeleri, dükkânlarında yaralanmış, getirildikleri hastanede ise linç edilerek öldürülmüştü. Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti devam ederken geçtiğimiz aylar da 4 kişi tutuklanmıştı. Olayın üzerinden geçen 4 yılın ardından Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, "AKP Genel Merkezi’ndeki ahlaksız teklif" başlıklı yazısında Şenyaşar ailesinin AKP'nin teklifini reddettiğini yazdı. "Şenyaşarlar, "onursuz teklif" diyerek teklifi reddettiğini belirten Terkoğlu, "Kendilerinin tek beklentilerinin adaletin işlemesi, suçluların cezalandırılması, yargının bunun için çalışması olduğunu söylemişler. Kısacası "temiz sayfa" niyetiyle başlayan görüşme, anlaşmazlıkla bitmiş" ifadesini kullandı.

Terkoğlu’nun kaleme aldığı yazısının ilgili kısmı şöyle:

"…Partide anlatılana göre, AKP Genel Başkanı Erdoğan, krizi çözmek üzere, genel başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki’yi görevlendirmiş. Şenyaşar ailesi AKP Genel Merkezi’ne davet edilmiş. İlk görüşmede daha çok aileyi dinlemişler. Çözmek için niyet beyanında bulunmuşlar.

İkinci görüşme ise bambaşka bir ortamda gerçekleşmiş. Bu kez Özhaseki bir dosya ile onları karşılamış. Aileye bir teklif yapılmış. "Bu meseleyi bize bırakın, ne gerekiyorsa yapacağız, siz kabul edin" diye başlayan konuşma bir pazarlığa dönüşmüş. AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile Şenyaşarların buluşarak barışması adımının ardından, Şenyaşar ailesinden tutuklu bulunan Fadıl Şenyaşar’ın serbest bırakılacağı sözü verilmiş. Hatta bir uzlaşma metni hazırlanmış.

Ancak Şenyaşarlar, "onursuz teklif" diyerek bunu reddetmişler. Kendilerinin tek beklentilerinin adaletin işlemesi, suçluların cezalandırılması, yargının bunun için çalışması olduğunu söylemişler. Kısacası "temiz sayfa" niyetiyle başlayan görüşme, anlaşmazlıkla bitmiş.

Siyasetin arka odalarında olanları, aradığım AKP’li siyasetçiler de mağdur Şenyaşar ailesi de konuşmak istemedi. Adliye önünde nöbete devam eden Ferit Şenyaşar sadece şunu söyledi:

"Kamuoyu baskısı sonucu, hastane davası ile ilgili, dört yıl sonra dört kişi tutuklandı. Dava üzerine hâlâ gizlilik kararı devam ediyor. Ortada bir iddianame yok. Kardeşimiz hâlâ hukuksuz bir şekilde tek kişilik hücrede tutuklu bulunuyor."

Yargının bakması gereken dosyalar, neden bir partinin genel merkezinde çözülmeye çalışılır? Üç ferdi linç edilerek öldürülen bir ailenin, dört yıldır tutuklu üyesi, neden rehine pazarlığı konusu yapılır? Devlet hastanesinde, polisin gözü önünde katledilen üç cinayetin davası, dört yıldır neden açılamaz? Elbette bir taraf AKP milletvekili olduğu için!

Hukuk etkisini zayıfların değil, güçlülerin üzerinde gösteriyorsa adalet imkânı vardır. Saray’da da olsa cübbe de giyse, gücün emrindeki yargı, yalnızca zorbaların sopasıdır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar