Barış annelerinden KDP’ye tepki: Kirli savaşı durdur

Barış annelerinden KDP’ye tepki: Kirli savaşı durdur
Anneler Günü dolayısıyla bir araya gelen Barış Anneleri, AKP ve KDP’nin sınır ötesi operasyonlarına tepki göstererek Barzani’ye, 'Bu kirli savaş durdur' çağrısı yaptı.

Mersin Barış Anneleri, Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAYDER), Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Dayanışma Derneği (TUHAY DER), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Anneler Günü kapsamında etkinlik gerçekleştirdi.

Özgür Çocuk Parkı’nda toplanan kadınlar sık sık "Savaşa hayır barış hemen şimdi", " Jin Jiyan, azadî" sloganları attı. "Zaman tecridi kırma kadını özgürleştirme zamanıdır" pankartı açan kadınlar, "Bimre xiyanet", "Hune me qir bikin xweli li sere we be" ve "Bijî berxwedana dayîkan" dövizleri taşındı. Açıklamaya HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ile İl ve İlçe yöneticileri katıldı. 

Anneler Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Adana Barış Anneleri’nden Şemse Bağdu, "Biz Barış anneleri olarak bugün buradayız. Televizyondan izliyoruz. Federe Kürdistan’da başlatılan savaşta yüzlerce asker cenazesi Türkiye’ye geliyor. Asker de, gerilla da, polis de bizim çocuklarımız. Bugünü tüm yüreği yanan annelere armağan ediyorum. Bugün yüreğimiz yanıyor bu kirli savaş dursun. Kardeşiz. Hepimiz Kürt’üz. Bu kirli savaş dursun artık. Yeter artık" diye konuştu. 

Kitle daha sonra slogan ve zılgıtlarla Özgür Çocuk Parkı’ndan HDP İl Örgütü’ne yürüyüş yaptı. 

İl Örgütü’nde Barış Anneleri ve beyaz tülbentli annelerin savaş karşıtı mücadelelerini konu alan sinevizyon gösteriminin ardından dengbej dinletisi yapıldı. (MA)

Öne Çıkanlar