Barış antlaşması imzalayan FARC'ın 2 eski üyesi öldürüldü

Barış antlaşması imzalayan FARC'ın 2 eski üyesi öldürüldü
Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) tarafından yapılan açıklamada dün eski bir üyelerinin öldürüldüğünü açıkladı. Kolombiya'da son 5 günde 2 eski FARC üyesi öldürüldü.

Kolombiya'da 2016 yılında kalıcı anlaşma ile silahlı mücadeleye son veren Kolombiya Devrimci Güçleri'nin (FARC) eski üyelerine yönelik saldırılar devam ediyor. 

Telesur'da yer alan habere göre, bir açıklama yapan FARC son günlerde eski üyelerine yönelik saldırıları kınadı. 

FARC sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar 15 kaçırılma olayı yaşanmasının yanı sıra, neredeyse her gün cinayet işleniyor. Partimize yönelik yok imha planını kınıyor ve devletin bu olayları durdurmaması nedeniyle öfkemizi dile getiriyoruz" dedi.

FARC, eski üyesi Jose Antonio Rivera'nın Huila bölgesindeki Los Lagos de Pitalito adlı yerleşim yerinde öldürülmesini kınadı. Rivera'nın atölyesinde kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından vurularak öldürüldüğü belirtildi. 53 yaşındaki Rivera, 2016'daki Barış Anlaşması'nı imzalayan isimlerden biriydi.

FARC yaşannalara tepki göstererek, "Barış Anlaşmasını öldürülmek için imzalamadık" dedi.

Öte yandan FARC işlenen cinayetlere devlet başkanı Ivan Duque'nin sessiz kalmasının cinayetlere izin verdiği anlamına geldiğini belirtti.(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar