Barış Akademisyenleri: Yeter artık kimseyi kimseye saldırtmayın

Barış Akademisyenleri: Yeter artık kimseyi kimseye saldırtmayın
Deniz Poyraz’ın katledilmesinin çatışmalı sürecin bir parçası olduğunu dile getiren Barış Akademisyenleri, 'Barış talebimizi sürdüreceğiz ve barışı mümkün kılacağız' dedi.

"Bu Suça Ortak Olmayacağız" bildirisine imza atan Barış Akademisyenlerinin yer aldığı İzmir Dayanışma Akademisi üyeleri, Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) Deniz Poyraz için taziye ziyaretinde bulundu. Akademisyenler, Deniz Poyraz'ın katledildiği saldırıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Barış Akademisyeni Aydın Arı, Poyraz’ın katledilmesinin bütün toplumu etkilediğini belirterek, "HDP’liler, Kürtler ölüyor. Yetmedi mi? Saldırılara karşı toplumun bir şeyler yapması gerekiyor. Saldırgan zihniyete, dile, politik ortama karşı artık dur demek gerekiyor. Güçsüz olduğumuz ya da korktuğumuz için değil, onurlu canlılar olduğumuz için barışı savunuyoruz. Halkların barışa ihtiyacı var. Yeter artık kimseyi kimseye saldırtmayın" dedi. 

ÖRGÜTLÜ SES 

"Elinde silahla gezenlere karşı örgütlü sesimizi gür çıkarmalıyız" diyen Arı, şunları söyledi: "Toplumun her alanında barışı, adaleti, haklarımızı, onurumuzu, birlikte yaşamayı savunmaya devam etmeliyiz. Toplumun bütün kesimleri bunun için mücadele etmeli. Çünkü başka bir seçeneğimiz yok. Silahla gezenler bize saldırıyorlar ve devlet bilerek ya da bilmeyerek bu saldırıları engelleyemiyor. Dolayısıyla bizler de sesimizi daha örgütlü çıkarmak zorundayız. Bu saldırılar son olsun. Çirkin ve saldırgan dilden artık vazgeçin." 

‘FAİLİ BİLİYORUZ’

Barış Akademisyeni Emrah Doğan Zıraman, "Deniz’in katledilmesi olayının da ortaya çıkan tablonun da cevaplarını biliyoruz. Failin kim olduğunu hepimiz biliyoruz. Gösterilen tavırda da bunu ortaya koydular. HDP’ye büyük bir sahiplenmenin olması, saldırının asıl faillerini kudurttu" diye konuştu. 

‘BARIŞI MÜMKÜN KILACAĞIZ’

Çatışmalı ortama tepki göstermek için "Bu Suça Ortak Olmayacağız" bildirisine imza attıklarını hatırlatan Zıraman, "Çatışmalı süreç halen devam ediyor. Yaşanan saldırı da bu sürecin acı parçalarından birisidir. Tüm problemlerin çözümünde temel mihenk taşı olarak koyduğumuz şey barıştır. Zorlu bir mücadele olduğunu biliyoruz ama barışı mümkün kılmaya çalışıyoruz. Barış talebimiz barışın kendisi oluncaya kadar sürdüreceğiz" şeklinde konuştu. (MA)

 

Öne Çıkanlar