'Balkondan düştü' denilen bebekte istismar bulgusuna rastlandı: Aile otopsi yapılmasını istemedi

'Balkondan düştü' denilen bebekte istismar bulgusuna rastlandı: Aile otopsi yapılmasını istemedi
Beylikdüzü'nde 2 katlı apartmanın üst katından düşerek öldüğü ileri sürülen 2 yaşındaki çocuğun hastanede düzenlenen ilk raporunda istismar belirtileri bulunduğu ortaya çıktı.

İstanbul Beylikdüzü'nde, 6 Eylül'de 2 yaşındaki bebek ailesi tarafından 'balkondan düştü' denilerek Beylikdüzü Hastanesi'ne getirildi. Bebeğin muayenesini yapan doktorlar, nitelikli cinsel saldırı bulguları görmeleri nedeniyle durumu adli makamlara bildirdiler. Ancak ailenin bebeğe otopsi yapılmasını istememesi ve bebeği muayene esnasında alıp götürmek istemeleri görevlileri şüphelendirdi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre ulaşılan raporda bebeğe nitelikli cinsel saldırıda bulunulduğuna dair bulguların olduğu ortaya çıktı. Çocuğun otopsi raporunda da "çocuğun balkondan düşme sonucu" öldüğü bilgisine yer verilmiştir. Ancak ilgilenen doktorlardan biriyle ilgili ulaşılan ifadede ise, doktorun durumu ilgili kişilere bildirdiği ve ailenin 'otopsi istemiyoruz, fasulye sırığına düştü diye yaz, tek görgü şahidi 5 yaşındaki ablası' dediği öğrenildi.

Olayı sosyal medyadan ilk duyuranlardan biri olan gazeteci Hakan Gülseven, olayı, bilen bir arkadaşından öğrendiğini söyledi. Gülseven, "Bu yaşananların duyulmasını istiyoruz. Fotoğraflar geldi elimize. Doktor zaten bunun bir tecavüz vakası olduğunu söyledi. Aile otopsi yapılmamasını, normal defin olmasını istemiş. Çok net tecavüz belirtileri var. Cenaze şu an otopsiye verildi" ifadelerini kullandı.

‘DEVLETİN KONTROL MEKANİZMASI KALKTI’

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneğin'de psikiyatrist olarak çalışan Dr. Ezgi Gevher, son zamanlarda çocuğa yönelik cinsel istismar vakalarının artmasıyla ilgili konuştu. Faillerin artık çok daha fazla yakınımızda olduğunu belirten Gevher, bu durumun rastlantısal olmadığını aktardı. Çocukların ailenin mülkü olarak görüldüğünü söyleyen Gevher, "Herkes kendi çocuğunu kendi kanunlarına göre yetiştirmek istiyor. Bu da hukukun, milli eğitimin, öğretmenin denetiminin çözülmesiyle ilişkili. Çocuğun ifadesi de ciddiye alınmıyor. 'Çocuktur' deniyor, güvenilmiyor. Devletin kontrol mekanizması kalktı. Daha güvensiz bir toplumdayız artık" dedi.

TİP’Lİ ŞIK KONUYU MECLİS’E TAŞIDI

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da konuyu Meclis gündemine taşıdı. Hastane kayıtlarını sosyal medya hesabından paylaşan Şık, konuyla ilgili dört ayrı bakanlığa soru önergesi verdi. Şık, 'balkondan düşme' şikâyetiyle hastaneye getirilen bebeğin Genel Adli Muayene raporunda; istismar edildiği bilgisinin yer aldığını, otopsi raporunda ise 'çocuğun balkondan düşme sonucu' öldüğünün yazıldığını belirterek önergelerde şunları sordu: 

- Doktorların, cenazenin otopsi işlemi yapılmadan aileye teslim edilmesi ve 'istismar' bulgusunun otopsi raporunda yer almaması için defalarca aranarak baskıya maruz kaldıkları iddiaları doğru mudur? Bu iddiaların gerçek olup olmadıklarına dair bir soruşturma başlatılacak mıdır? Hastaneyi ve ilgili doktorları arayarak 'istismar' olayının üstünü örtmek amaçlı kimler baskı kurmuştur?

- Bebeğin cenazesinin otopsi işlemine girmesini engellemek için kargaşa çıkaran ve TCK madde 265’de düzenlenen 'Görevi Yaptırmamak İçin Direnme Suçu'nu açıkça işleyen şahıslar hakkında herhangi bir adli işlem yapılmış mıdır? Gözaltına alınan kaç kişi vardır?

- Beylikdüzü Devlet Hastanesi’nde istismara uğradığına ilişkin kesin emarelerin tespit edilmesinin ardından ailesinin otopsinin yapılmasını önlemeye çalıştığı bebek hakkında, yaşanan olaydan ve ölümünden önce herhangi bir şikayette bulunulmuş mudur?

Öne Çıkanlar