Balıkesir'de deprem: İstanbul'da hissedildi

Balıkesir'de deprem: İstanbul'da hissedildi
Balıkesir'in Gönen ilçesinde 4.8 büyülüğünde deprem oldu. Deprem çevre iller ve İstanbul'da da hissedildi.

Balıkesir'in Gönen ilçesinde saat 18.44'te deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğünü Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 4.6, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise 4.8 olarak açıkladı. Deprem çevre iller ve İstanbul'da da hissedildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada depremle ilgili olumsuz bir ihbar yapılmadığı belirtildi. Açıklamada, "Geçmiş olsun Balıkesir. Gönen ilçesinde meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

Twitter hesabından açıklama yapan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, "Saat 18.44’de Gönen İlçemize bağlı Tahtalı Mahallemiz merkezli 4.6 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak şu ana kadar intikal eden bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Jandarma ve Afad birimlerimizin tarama çalışmaları devam etmektedir. Gönen İlçemize ve Balıkesir’e geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu akşam üstü yaşanan, merkezi Balıkesir’in Gönen ilçesi olan depremle ilgili açıklama yaptı. Koca'nın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"18.44'te Balıkesir Gönen'de meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremde, şu anki bilgilere göre can kaybı veya yaralanma olmamış, İl Ambulans Başhekimliğimize çağrı yapılmamıştır. Saha kontrol çalışmamız sürüyor. Balıkesir halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum."

Öne Çıkanlar