Bakırköy'deki Adalet Nöbeti'ne polis müdahalesi: Anneler gözaltına alındı

Bakırköy'deki Adalet Nöbeti'ne polis müdahalesi: Anneler gözaltına alındı
Tutuklu yakınlarının Bakırköy Adliyesi önünde sürdürdüğü Adalet Nöbeti’nin dördüncü haftasında, iki anne darp edilerek, gözaltına alındı.

Hasta ve infazları yakılan tutukluların serbest bırakılması ve artan hak ihlallerinin son bulması için tutuklu yakınları tarafından İstanbul’da başlatılan Adalet Nöbeti, dördüncü haftasında Bakırköy Adliyesi önüne devam etti.

Bu haftaki eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul milletvekilleri Ali Kenanoğlu ve Zeynel Özen de katıldı. Adliye önünü barikatlarla çevreleyen polis, eylemi engellemeye çalıştı. Gerekçe olarak Bakırköy Kaymakamlığı’nın bir aylık yasak kararını gösteren polisin engellemesine HDP’li Ali Kenanoğlu, demokratik haklarını kullandıklarını ve bunun engellemeyeceğini belirterek, tepki gösterdi. 

ANNELER GÖZALTINA ALINDI 

Daha sonra tutuklu yakınları, polis tarafından ablukaya alındı. Uygulamaya "Çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz. Biz anneyiz. Çocuklarımızı serbest bıraksınlar. Çocuklarımızı istiyoruz" diyerek karşı çıkan tutuklu yakınlarından Fince Akman ve Cemile Karakaş, abluka içerisinde darp edilerek, gözaltına alındı.  

ADLİYE ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ

Bu sırada "Cezaevlerinde, kanunlara aykırı bir şekilde insanlar ölüme terk ediliyor. Sizden önce hesap verenler gibi sizde hesap vereceksiniz. İnsanlar cezaevlerinde, iktidarın ve devletin koruması altında ölüyor. Bu bir idam cezasıdır. Bir açıklamayla devlet mi bölündü ya da yıkıldı" diyerek tepki gösteren HDP’li Kenanoğlu’na polisin, "Ben devletim" yanıtı vermesi dikkat çekti. 

Gözaltına alınan annelerin serbest bırakılması için çağrı yapan milletvekilleri Kenanoğlu ve Özen, adliye önünde bir sürü oturma eylemi gerçekleştirdi. (MA)

Öne Çıkanlar