Bakırköy’de kadın tutuklulara tehdit: Üst arama taciz boyutunda

Bakırköy’de kadın tutuklulara tehdit: Üst arama taciz boyutunda
Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklular, idare tarafından taciz ve tehditlere maruz kaldıklarını duyurdu.

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki siyasi kadın tutuklular, cezaevinde tacize varan üst aramaları, sistematik baskınlar, mektuplara el konulması ve tehditler gibi giderek tırmanan ihlallere maruz kaldıklarını söyledi. 

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki siyasi kadın tutsaklar adına yapılan açıklamada, cezaevinde tacize varan üst aramaları, sistematik baskınlar, mektuplara el konulması ve tehditler gibi giderek tırmanan ihlallere dikkat çekildi.

TEHDİT

Açıklamada, "Bakırköy Cezaevinde son süreçlerde yapılan her arama baskın şeklinde yapılmakta, operasyona çıkar gibi sayımızın üç katı gardiyanlarla arama yapılmaktadır. Yemek masalarına ayakla basılıp, masalar sökülüyor, TV, buzdolabı içleri açılıp bakılıyor. Üst aramaları tacize varan boyutta oluyor. İdare tarafından açık bir şekilde tehdit ediliyoruz" denildi.

KEYFİ CEZALAR

Fırat Haber Ajansı’nın (ANF) geçtiği haberde belirtilen açıklamada şunlar belirtildi: "Bu aramaları, yaşanılan sorunları HDP, CHP, ÖHD ve İHD’ye duyurmak için faks, mektuplara el konuldu. Bu durumların dışarıya yansımaması için cezaevi idaresi adeta ambargo uygulamaktadır. En ufak bir itirazda cezai işlemlere maruz bırakılıyoruz.
 
Diğer bir önemli husus ise 01.03.2022 tarihinde koğuş arkadaşımız Sibel Gölbaşı’nı ‘SEGBİS’in var’ gerekçesiyle 2’nci Müdür Candaş Orhan ve başgardiyan Hülya Mehtap’ın bilgisi dahilinde talimatıyla koğuştan alıp istihbarat ile (Biri kadın biri erkek) görüştürüyorlar. Durumu hemen anlayan arkadaşımız çıkmak istiyor ancak hemen çıkartılmayan arkadaşımızı istihbarat aile ve dosya üzerinden tehdit ediyor. Arkadaşımız şahsında gerçekleşen bu durumu koğuş olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Ancak idare buna da el koydu, işleme almadı.
 
Sibel Gölbaşı 20 yaşında genç bir arkadaştır. Özellikle son süreçte zindan da dahi gençleri düşürmeye yönelik bir politikadır bu. Buna karşı duruşumuz nettir. Yaşanılan bu ve benzeri durumlara, sorunlara karşı gerekli kurumları harekete geçmeye çağırıyoruz." (MA)

Öne Çıkanlar