Sendika açıkladı: 'Adalet' Bakanlığı'nda kamu görevlilerinin hakkı gasp edildi

Sendika açıkladı: 'Adalet' Bakanlığı'nda kamu görevlilerinin hakkı gasp edildi
Büro Memur-Sen, Adalet Bakanlığı’na gönderdiği yazıda kamu çalışanlarının haklarının verilmediğini iletti. Benzer bir hak gaspının Gençlik Bakanlığı'nda da yaşandığını aktardı.

Özel sektöre ait işyerlerinde binbir zorlukla karşılaşan çalışanlar, kamu kurumlarında da benzer durumlarla karşı karşıya kalıyor. Adalet Bakanlığı’nda fazla mesai yaptırılan personele hak ettikleri idari izinler eksik kullandırılırken, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda da bazı personele giyim yardımı yapılmadı.

Büro hizmetleri işkolunda yetkili sendika olan Büro Memur-Sen, Adalet Bakanlığı’na gönderdiği yazıda, bakanlıkta Devlet Memurları Yasası’na tabi olarak genel idari hizmetleri sınıfında görev yapmakta olan koruma ve güvenlik görevlileri ile yaptıkları görüşmeye dikkat çekti.

Cumhuriyet’in haberine göre görüşmede koruma ve güvenlik görevlileri, fazla çalışma karşılığı hak ettikleri izinlerin eksik kullandırıldığını sendikaya iletti. Büro Memur-Sen, yasaya göre, kamu personeline her 8 saat fazla çalışma için bir gün izin verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Sendika, bakanlıktan koruma ve güvenlik görevlilerine fazla çalışma karşılığı verilen izinlerin tam olarak kullandırılıp kullandırılmadığı konusunda bilgi verilmesini istedi.

MEVZUATTAKİ HAKLAR VERİLMEDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda da bekçi kadrosunda olup da görevlendirme yoluyla şoför, santral memuru, kaloriferci gibi kadrolarda görev yapan kamu personeline giyim yardımı yapılmadı.

Büro Memur-Sen, mevzuat gereği giyim yardımı yapılması gerektiğine dikkat çekti, kamu görevlilerinin haklarının engellendiğine işaret edildi. Bekçi kadrosunda olup da görevlendirme yoluyla farklı kadrolarda görev yapan personele de giyecek yardımı yapılması istendi.

Öne Çıkanlar