Bakanlık, uyuşturucuyla mücadeledeki payı kıstı: 'Parayı saraya harcıyorlar'

Bakanlık, uyuşturucuyla mücadeledeki payı kıstı: 'Parayı saraya harcıyorlar'
CHP Milletvekili Murat Emir, bağımlılıkla mücadele bütçesinin kısılmasını eleştirerek ‘İtibardan tasarruf etmeyenlerin bağımlılıkla mücadele bütçesinden tasarruf etmesi kabul edilemez’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) doktor milletvekili Murat Emir, görevi "Gençliğin kişisel ve sosyal gelişimini destekleyici politikaların tespiti amacıyla gerekli çalışmaları yapmak" olan Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bağımlılıkla mücadele için harcadığı bütçede geçtiğimiz yıla oranla yüzde 25 kısıntıya gittiğini açıkladı.

Ankara Milletvekili CHP'li Emir, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2022’nin ilk yarısına yönelik mali verileri üzerinden değerlendirmede bulunarak "2021’in Ocak-Haziran döneminde bağımlılıkla mücadele için 2 milyon TL’ye yakın para harcayan bakanlık, 2022’nin aynı döneminde 1.5 milyon TL harcamış. Uyuşturucu, gençlerimizi her geçen gün biraz daha batağına çekerken bakanlığın mücadele parasından kısması doğru mu?" dedi.

‘İTİBARDAN TASARRUF ETMİYORLAR, BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDEN TASARRUF EDİYORLAR’

Cumhuriyet'in haberine göre uyuşturucu kullanımına yönelik verilerin bilinçli şekilde gizlendiğini belirten ve Cumhuriyet başsavcılıklarındaki uyuşturucu dosyası sayısındaki artışa dikkat çeken Emir, şunları söyledi:

"2022’de bağımlılıkla mücadele bütçesi 3 milyon 993 bin TL’ye çıkarıldı. Bu kâğıt üzerinde sevindirici bir gelişme olarak görünse de iş bu bütçeyi kullanmaya gelince tablo ne yazık ki değişiyor. Bakanlık, 2021’in ilk altı ayına göre 2022’nin ilk altı ayında 400 bin TL daha az para harcamış. Uyuşturucuyla mücadelede kamunun rolünü yadsıyamayız. Devleti yönetenlerin, gençlikle doğrudan muhatap olan icracı bakanlığın ve iktidarın bu işi ciddiye alması gerekiyor. İtibardan tasarruf etmeyenlerin bağımlılıkla mücadele bütçesinden tasarruf etmesi kabul edilemez."

‘UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE BÜTÇESİYLE OTOMOBİL Mİ ALDINIZ?’

"TÜİK’in bile yüzde 100’e yakın açıkladığı enflasyonla birlikte düşünüldüğünde 1.5 milyon TL komik bir miktar olarak görünüyor. Gençler için ayrılması gereken bütçelerden kısıntı yapan AKP iktidarı bu paraları saraylara harcamaya devam ediyor. Parayı, uyuşturucuyla mücadele için harcamayıp otomobil mi aldınız?"

Öne Çıkanlar