Bakanlık, Sit alanı değişikliği kararını onayladı

Bakanlık, Sit alanı değişikliği kararını onayladı
Çeşme ve Urla ilçelerinde bulunan Karaköy ve Zeytinli bölgesindeki doğal sit alanlarına ilişkin alınan Sit alanı değişikliği kararları Bakanlık tarafından onaylandı.

Tabiat Varlıklarının Koruma Genel Müdürlüğü, Çeşme ve Urla ilçelerinde bulunan Karaköy ve Zeytinli bölgesinde doğal sit alanlarına ilişkin alınan SİT değişikliği kararlarını geçtiğimiz ay askıya almıştı. Kararla birlikte 2'nci Derece Doğal Sit Nitelikli Doğal Koruma Alanı ile kaplı alandaki pek çok bölgenin derecesinin 3'ncü "Doğal Sit Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı"na düşüreceği açıklanmıştı. Karar Çevre  Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı tarafından onaylandı.

Sit alanı değişikliğini kapsayan bölgede Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'nün Sit alanı değişikliği ile birlikte Çeşme Projesi kapsamında kongre, fuar, etkinlik merkezi, kültür ve sanat merkezleri, turizm teknik meslek liseleri, sağlık merkezi ve termal turizm tesisleri yapılacak.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu ve Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) ise onaylanan sit alanı değişikliğinin iptali için dava açacaklarını belirtti.

Öne Çıkanlar