Bakanlığın 500 bin TL bütçe ayırdığı Datça yangınına AHBAP'tan 7.5 milyon TL

Bakanlığın 500 bin TL bütçe ayırdığı Datça yangınına AHBAP'tan 7.5 milyon TL
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile sanatçı Haluk Levent’in öncülüğünü yürüttüğü AHBAP Platformu’nun bölgeye göndereceğini duyurduğu para arasındaki fark tartışma konusu oldu.

Datça'da çıkan orman yangını için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 500 bin liralık ödenek gönderirken, sanatçı Haluk Levent'in öncülüğünü yaptığı AHBAP Platformu ise 7.5 milyon TL göndereceğini duyurdu. Bakanlığın AHBAP'ın gerisinde kalması tepki çekti.

Kronos’da yer alan habere göre; Muğla’nın Datça ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesinin Kocadağ mevkiinde, kaynak kıvılcımlarından çıktığı belirtilen orman yangını rüzgârın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Rüzgârın etkisini sürdürdüğü bölgede yangına müdahale sürüyor.

BAKAN YANIK:  500 BİN TL KAYNAK GÖNDERİYORUZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Datça’da süren yangında Datça Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na 500 bin TL kaynak gönderileceğini açıkladı.

Bakan Yanık’ın açıklaması şöyle: "Bölgedeki vatandaşlarımızın acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için Datça Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza 500.000 TL kaynak gönderiyoruz. Muğla, Datça’da bugün başlayan yangında ekipler sahada yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor. Yangın sebebiyle tahliye edilen hanelere 3.000 TL nakdi destek ödemelerini başlattık."

HALUK LEVENT: AHBAP İLK ETAPTA 7.5 MİLYON TL AYIRDI

Sanatçı Haluk Levent’in öncülük ettiği, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde örgütlenerek sosyal sorumluluk etkinliklerine imza atan Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP) yangına yardım yapılacağını açıkladı.

Haluk Levent, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yangın için 7.5 milyon TL ayrıldığını duyurdu. Levent paylaşımında, "Şu an meydana gelen-gelecek olan yangınlardan, sel baskınından zarar gören vatandaşlarımıza hem belediye yetkilileri hem de valilikler muhakkak ki destekte bulunacaktır. Ahbaplar olarak bizlerin de sofrada tuzu olsun istedik. İlk etapta 7.5 milyon ₺ ayırdık" ifadelerini kullandı.

AHBAP’ın, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın alevlerin açtığı yaraları sarmak için ayırdığı kaynaktan 15 kat fazlasını ayırması sosyal medyada tepki çekti.

Birçok sosyal medya kullanıcısı, sivil toplum kuruluşu ile devletin yardımı arasındaki farka dikkat çekerek tepkisini gösterdi. Bir kullanıcı, "Sadece yardım amaçlı kurulan dernek 7.5 Milyon ₺ ayırıyor hemde ilk etapta!! Canımız devletimizi yöneten hükümetin ayırdığı para 500.000₺ . Söylenecek söz yok. Gerçekten yok. Sözün bittiği yer burası işte.." ifadesiyle şaşkınlığını ifade etti.

Öne Çıkanlar