Bakanlığa 'görevden alınanlar dava açmasın' talebi

Bakanlığa 'görevden alınanlar dava açmasın' talebi
Büro Memur-Sen, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Selçuk'tan ‘Görevden alınanlar dava açmasın’ talebinde bulundu.

Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolu’nda yetkili sendika olan Büro Memur-Sen, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan, görevden alınan müdürlerin yeniden göreve dönmelerini engellemek için dava açmalarının kısıtlanmasını istedi.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre Memur-Sen’e bağlı Büro Memur-Sen, hizmet kolunda yetkili sendika olduğu için toplu sözleşme döneminde pazarlık masasına oturuyor. Şu anda yetkili olduğu için de o hizmet kolunda sadece Büro Memur-Sen’in talepleri masaya gelirken, bu nedenle talepleri önem arz ediyor. Sendika yönetimi geçen hafta bakanlıkla yaptığı toplantıda tartışma yaratacak bir talepte bulundu. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan ile sendika yönetimi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’u ziyaret etti. Görüşmede Büro Memur-Sen heyeti, çeşitli başlıklarda talep ve beklentilerini Bakan Selçuk’a iletti. Büro Memur-Sen, Bakan Selçuk’un sendikanın taleplerinin karşılanması adına gerekli çalışmaların yapılacağını vurguladığını duyurdu.

‘SABOTE EDİYORLAR’ SAVUNMASI

Sendikanın açıklamasına göre Selçuk, sendikanın çalışma yaşamında önemli bir paydaş olduğunu da belirterek, başarılar diledi. Görüşmede Büro Memur-Sen heyeti, Bakan Selçuk’a SGK ve Türkiye İş Kurumu ile ilgili taleplerini yazılı olarak da iletti. Bu talepler içerisinde SGK ile ilgili bir talep dikkat çekti. Büro Memur-Sen, görevden alınan sosyal güvenlik il müdürlerinin davaları kazanınca bakanlığın belirlediği çalışma şartlarını "sabote" ettiklerini ileri sürdü.

‘DAVA AÇMALARININ KISITLANMASI UYGUN OLUR’

Sendikanın şu talepte bulunduğu belirtildi:

"Bakanlık oluru ile görevden alınan sosyal güvenlik il müdürleri kazandıkları dava sonucunda göreve başlamakta ancak çalışmalar yaparken intikam hissi ile davranmakta ve bakanlığın belirlediği çalışma şartlarını sabote etmektedirler. 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne göre atanan bakanlık il müdürleri gibi mevzuatta değişiklik yapılarak bakanlıklara bağlı kurum ve kuruluşların il müdürlerine de sözleşme şartı getirilerek dava açmanın kısıtlanması daha uygun olacaktır."

Öne Çıkanlar