Bakan Vedat Bilgin'den asgari ücret açıklaması: Yıl sonunda yeni bir düzenleme yapacağız

Bakan Vedat Bilgin'den asgari ücret açıklaması: Yıl sonunda yeni bir düzenleme yapacağız
Asgari ücret tartışmalarıyla ilgili açıklama yapan Bakan Vedat Bilgin, 'Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz' dedi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) tarafından Ankara'da bir otelde 'TÜRK-İŞ 70'inci Yıl Belgeseli' programı düzenlendi. Programa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldı. Bakan Bilgin yaptığı konuşmada, "Çalışanlarımızın asgari ücretinde yıl başında yaptığımız yüzde 50'nin üzerinde yüzde 30 zam yapmıştık, kümülatif olarak yüzde 90 üzerinde olan bu zammın enflasyon karşısındaki dayanıksızlığını bilerek konuşuyoruz. Yıl sonunda da bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ne enflasyona ne de sermayenin baskısına karşı ezdireceğiz" dedi.

DÖVİZDEKİ DALGALANMALAR TÜRKİYE'YE KARŞI OPERASYONLARIN BİR PARÇASI

Bakan Bilgin , "Bir taraftan batı ülkelerinde yaşanan ekonomik krizin Türkiye'ye yansımaları vardır. Bir taraftan pandemi denilen bu salgın hastalığın meydana getirdiği dünyadaki sarsıntıların yansımaları vardır. Bir taraftan dövizdeki dalgalanmaların Türkiye'ye karşı operasyonların bir parçası olan çeşitli olaylarla birlikte dövizdeki dalgalanmaların yansımaları vardır. Bir taraftan dünyadaki enerji krizi. Özellikle nükleer enerji üretmekte gecikmiş, başka kaynakları aramakta, kendi milli kaynaklarını aramakta gecikmiş bir ülkenin enerji sorunuyla karşı karşıya kalmasının meydana getirdiği ekonomik sorunlar vardır. Türkiye'nin esas dövize ihtiyacı dışarında elde etmek istediği, ekonomik kalkınmasını sürdürmek için transfer etmek istediği teknolojiye duyduğu ihtiyaç ve bundan dolayı elde etmek mecburiyetinde kaldığı döviz miktarı; bunlar Türkiye'nin önündeki en önemli sorunlardır" ifadelerini kullandı.

'YIL SONUNDA YENİ BİR DÜZENLEME YAPACAĞIZ'

Bakan Bilgin, Türkiye'nin emekçileriyle birlikte kalkındıkça artan büyüme ve refahtan emekçilerinin pay aldıkça önünün açılacağını vurgulayarak, "Dolayısıyla biz demokrasi içinde büyümenin emekle devlet arasında, emekle sermaye arasındaki ilişkilerin demokrasi içinde sorun çözecek gücüne inanıyoruz. Önümüzdeki yıl sonu itibariyle bu bahsettiğimiz sorunların daha da hafifleyeceğini tahmin ediyoruz, öngörüyoruz. Ama bütün bunlara rağmen ortaya çıkan olumsuzluklara karşı emekçilerimizi korumaya devam edeceğiz. Dün sayın genel başkanla, yönetimle beraber; çalışanlarımızın asgari ücretinde yıl başında yaptığımız yüzde 50'nin üzerinde yüzde 30 zam yapmıştık, kümülatif olarak yüzde 90 üzerinde olan bu zammın enflasyon karşısındaki dayanıksızlığını bilerek konuşuyoruz. Yıl sonunda da bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ne enflasyona ne de sermayenin baskısına karşı ezdireceğiz. Elbette ki Türkiye'nin büyümeye, kalkınmaya, yatırıma ihtiyacı var. Sermayeye ihtiyacı var. Burada sermaye düşmanlığı yapmıyoruz ama sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız. Bu sosyal devletin görevidir" dedi.

Öne Çıkanlar