Bakan Soylu’nun İdlib mitinginin güvenliğini HTŞ militanları sağlamış

Bakan Soylu’nun İdlib mitinginin güvenliğini HTŞ militanları sağlamış
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 3 Mayıs günü Suriye’nin İdlib'de düzenlediği mitingde Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ) militanlarının sağladığı görüntüler paylaşıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3 Mayıs'ta birçok kuruluşun beraber yaptığı briket evlerin açılışı için İdlib'de düzenlenen mitinge katıldı. Soylu'nun katıldığı törenden sosyal medya kullanıcılarının paylaştığı görüntülerdeki detaylar dikkat çekti.

Görüntülerde, İçişleri Bakanı Soylu’nun düzenlediği mitingin güvenliğini bazı bölgelerde 2018 yılında terör örgütü listesine alınan Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ) militanlarının sağladığını görüntülendi.

Halk TV’den Hazar Dost’un haberine göre; Videonun ilk 5 saniyesinde görünen askeri kamuflajlı kişilerin kolundaki beyaz-mavi renkteki logoyu, açık kaynaklarda araştırdığımız zaman HTŞ’nin güvenlik kuvveti olan ‘General Security Service’ adlı oluşuma ait olduğunu anlıyoruz.

Bir diğer nokta ise miting alanına gelen makam araçları. Videoda gözüken makam araçları, normalde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ülke içinde kullandığı araçlara benzemiyor. Fakat İhlas Haber Ajansı’nın 5 Şubat 2022’de geçtiği haberde kullanılan görüntülerdeki araçlarla, TikTok kullanıcısının paylaştığı görüntüdeki araçlar birbirine benziyor. Hatta, aynı marka ve model olan bir aracın, iki videoda da plakası yok.

Ayrıca sosyal medyada paylaşılan başka bir fotoğrafta da yine açılışı yapılan briket evlerin çevresinde, HTŞ’nin kolluk gücü olan ‘General Security Service’ logolu askerleri görmek mümkün. Fotoğrafta, Kızılay’ın bayraklarıyla beraber gözüken canlı yayın aracı ise görüntünün miting günü çekilmiş olabileceğini gösteriyor.

Öne Çıkanlar