Bakan Özer: Eğitim sistemi çok iyi yere gidiyor

Bakan Özer: Eğitim sistemi çok iyi yere gidiyor
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı açılışta, eğitim sistemini eleştirenlere ilişkin, 'YKS'de sıfır alanlar olunca 'Eğitim sistemi nereye gidiyor' diye ağlamalar başladı' dedi.

Çatalca'daki Arif Nihat Asya Köy Yaşam Merkezi'nin açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, burada yaptığı konuşmada; "Yerleştirme sınavlarının hiçbiri, eğitimde kalite göstergesi değildir. 'Ey halkım eğitim sistemi nereye gidiyor' diye ağlamalar başladı. Eğitim sistemi bir yere gitmiyor. Eğitim sistemi çok iyi yere gidiyor" dedi.

'LGS EĞİTİMLE İLGİLİ HER ŞEYİ SÖYLEMEZ'

Bakan Özer, burada şöyle konuştu:

"Hep sınavlardaki performansla bir bölgenin, eğitim performansı ölçülmeye çalışılıyor. Bu yanlış. LGS'de gösterilen performans, bir yerin eğitim performansını göstermez. Sadece bir göstergedir, eğitimle ilgili her şeyi söylemez. Yerleştirme sınavlarının hiçbiri, eğitimde kalite göstergesi değildir. Oradaki ortalamanın da hiçbir anlamı yoktur. Anlamı vardır ama kaliteyle ilgili doğrudan bir değerlendirmeye yol açması mümkün değildir.

'EĞİTİM SİTEMİ NEREYE GİDİYOR' DİYE AĞLAMALAR BAŞLADI'

Son zamanlarda YKS ile ilgili değerlendirmelerde aynısı var. YÖK taban puanını kaldırdı. Bir anda YKS'ye giren sayısı arttı. Hiçbir hazırlığı olmayan çok sayıda insan YKS sınavına girdi. Sıfır alanlar çıktı, 'Ey halkım eğitim sistemi nereye gidiyor' diye ağlamalar başladı. Eğitim sistemi bir yere gitmiyor. Eğitim sistemi çok iyi yere gidiyor. Gerçekten kaliteyi ölçen OECD 'nin araştırmaları diyor ki, 'Türkiye performansını son 20 yılda sürekli artırıyor'. Biz eğitimde gayet iyiyiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza bir teşekkür borcumuz var." 

Bakan Özer, ayrıca eğitimde kaliteyi artırmak ve herkesin nitelikli eğitime kavuşabilmesi için çaba sarf ettiklerini söyledi.
 

Öne Çıkanlar