Eğitim Bakanı Özer: 15 Mart'a kadar Öğretmenlik Meslek Kanununa son şeklini vereceğiz

Eğitim Bakanı Özer: 15 Mart'a kadar Öğretmenlik Meslek Kanununa son şeklini vereceğiz
Eğitim Bakanı Özer ‘15 Mart'a kadar tüm eğitim paydaşlarından, STK'lardan gelen görüşlere göre Öğretmenlik Meslek Kanunu yönetmeliğine son şekli vereceğiz ve uygulamaya başlayacağız’ dedi.

Milli Eğitim Bakanı Özer, eğitim camiası ve muhalefet eksik olduğu eleştirisi yapılan Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Özer, "15 Mart'a kadar tüm eğitim paydaşlarından, öğretmenlerden, STK'lardan gelen görüşlere göre Öğretmenlik Meslek Kanunu yönetmeliğine son şekli vereceğiz ve uygulamaya başlayacağız" dedi.

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Antep’e gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, valiliği ziyaret etti. Özer, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 Şubat'ta başladıkları ikinci dönemin yüz yüze eğitimdeki aynı kararlılıkla devam ettiğini söyledi.

‘YÜZ YÜZE EĞİTİM SÜRECEK’

Sağlık Bakanlığının ve Bilim Kurulu'nun önerdiği kriterleri yerine getirerek, bu dönemi de yüz yüze eğitimle nihayetlendireceklerini ifade eden Özer, "Bugün itibarıyla Covid-19 hastalığı, vakası ve yakın temas nedeniyle tüm sınıfları kapalı şekilde hiçbir okulumuz bulunmamaktadır" dedi.

KRONİK RAHATSIZLIĞI OLAN VE ÖZEL EĞİTİME İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLERE DEVAMSIZLIKTAN MUAFİYET

Özer ayrıca, kronik rahatsızlığı ve her kademede özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin Covid-19 salgını nedeniyle okullara erişimdeki sıkıntılarıyla ilgili şikayetlerin geldiğini belirterek, kronik hastalığı olup bunu sağlık belgesiyle belgeleyen ve her kademede özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin bu dönem devamsızlıktan muaf olacağını bildirdi.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU

Milli Eğitim Bakanlığı açısından dünün tarihi bir gün olduğunu kaydeden Özer "60 yıllık özlem olan Öğretmenlik Meslek Kanunu 7354 Sayılı Kanun ile ilk defa yasalaştı ve yürürlüğe girmiş oldu. Desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı'mıza en içten şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

"Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun uygulanmasıyla ilgili yönetmeliği hazırladık ve tüm eğitim paydaşlarımızın görüşüne açtık" diyen Özer, konuya ilişkin şunları söyledi: "15 Mart'a kadar tüm eğitim paydaşlarından, öğretmenlerden, STK'lardan gelen görüşlere göre Öğretmenlik Meslek Kanunu yönetmeliğine son şekli vereceğiz ve uygulamaya başlayacağız. Dün itibarıyla yürürlüğe giren Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun tüm eğitim camiasına hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar