Bakan Özer açıkladı: 12'inci sınıflarda 'devamsızlıktan kalma' olmayacak

Bakan Özer açıkladı: 12'inci sınıflarda 'devamsızlıktan kalma' olmayacak
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ara tatillerde öğretmenlerin okula gelme zorunluluğunun kaldırıldığını ve 12. sınıf öğrencilerini devamsızlıktan sınıfta bırakmayacaklarını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı, Mahmut Özer düzenlendiği basın toplantısında yaptığı açıklamada 2022-2023 yılı eğitim takvimini açıkladı. Öğretmenlerin ara tatil okula gelme zorunluluğu ve ara tatiller hakkında da merak edilen soruları yanıtlayan Özer, 12. sınıf öğrencilerini devamsızlıktan sınıfta bırakmayacağız" dedi.

Bakan Özer'in açıklamaları şöyle:

LGS'DE İPTAL EDİLEN HİÇBİR SORU YOK

"LGS'de bugün itibariyle iptal edilen hiçbir soru yok. İlk defa burada açıklıyorum. 12. sınıf öğrencilerini devamsızlıktan sınıfta bırakmayacağız. 12. sınıf öğrencileri devamsızlığı kafalarından çıkarsınlar. YKS'ye girecek öğrencilere de başarılar diliyorum.LGS'de bugün itibariyle iptal edilen hiçbir soru yok. İlk defa burada açıklıyorum. 12. sınıf öğrencilerini devamsızlıktan sınıfta bırakmayacağız. 12. sınıf öğrencileri devamsızlığı kafalarından çıkarsınlar. YKS'ye girecek öğrencilere de başarılar diliyorum.

2022-2023 YILI EĞİTİM ÖĞRETİM TAKVİMİ NETLEŞTİ

Takvim netleşti. 2022-23 eğitim - öğretim yılı 12 Eylül'de başlayacak, 16 Haziran'da sona erecek. Öğretmenlerimizin mesleki çalışmaları 1 Eylül itibariyle başlayacak.

ARA TATİLLER DEVAM EDECEK

Ara tatilleri çok düşündük, kaldıralım mı kaldırmayalım mı? Bir değişikliğe gitmedik. 14-18 Kasım'da ilk dönem, ikinci dönem de 17-20 Nisan tarihinde yapacağız. İkinci dönem ara tatilini Ramazan Bayramı ile birleştirdik. Kısa tuttuk. 23 Ocak'ta da yarı yıl tatilini planlıyoruz.

ARA TATİLLERDE ÖĞRETMENLERİN OKULA GELME ZORUNLULUĞUNU KALDIRIYORUZ

Bir müjde daha vereyim o zaman. Kovid-19 salgınında öğretmenlerimiz çok yoruldu. Biz dijital platform oluşturmuştuk öğretmenler için. Ara tatillerde öğretmenlerin okula gelme zorunluluğunu kaldırıyoruz ilk defa. Uzaktan eğitim görecek öğretmenlerimiz."

Öne Çıkanlar