Bakan Muş'tan marketlere uyarı: KDV indirimi için yoğun denetim geliyor

Bakan Muş'tan marketlere uyarı: KDV indirimi için yoğun denetim geliyor
Ticaret Bakanı Muş, '81 ilimizdeki Ticaret Müdürlüklerimize talimatımızı verdik. Denetimler neticesinde indirimi yansıtmayan marketlere en ağır yaptırımları uygulayacağız' dedi.

Temel gıda ürünlerinde KDV oranı yüzde 8'den yüzde 1'e indirilirken, Ticaret Bakanlığı indirimin fiyatlara yansıması için denetimlerini sıkılaştırma kararı aldı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Gıda ürünlerinde KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1'e indirilmesi düzenlemesinin amacına ulaşması için gerekli tedbirleri ivedilikle alıyoruz. 81 ilimizdeki Ticaret Müdürlüklerimize talimatımızı verdik. Pazartesi günü itibariyle denetimlerimizi daha da yoğunlaştıracağız. Yapacağımız denetimler neticesinde KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşlarımızı mağdur eden marketlere en ağır yaptırımları uygulayacağımızdan kamuoyunun hiçbir şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı temel gıda maddelerinde uygulanacak katma değer vergisi (KDV) indirimi oranı belirlendi.

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, bakliyat, su, çay, şeker, sıvı ve katı yağlar, kırmızı-beyaz et, balık, süt, yoğurt, peynir, zeytin, yumurta, sebze-meyve, konserveler, turşu, salça, bisküvi, makarna, kuruyemiş, bebek mamaları gibi temel gıda ürünlerinde KDV yüzde 1'e düştü.

Karar, 14 Şubat Pazartesi yürürlüğe girecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar