Bakan Kurum’dan Millet bahçesi paylaşımı: İş makineleri Atatürk Havalimanı'nda

Bakan Kurum’dan Millet bahçesi paylaşımı: İş makineleri Atatürk Havalimanı'nda
Bakan Murat Kurum, Atatürk Havalimanı'nda yapılacak millet bahçesi için iş makinelerinin pist alanına giriş yaptığını duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yapılması planlanan millet bahçesi için getirilen iş makinelerinin fotoğrafını paylaştı.

Yapılacak olan millet bahçesinin Türkiye'nin en büyük millet bahçesi olması planlanıyor.

Kurum paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yapacağımız Türkiye'nin en büyük millet bahçesi, ilk fidanlarıyla buluşmak için gün sayıyor. Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yapacağımız fidan dikim töreni için hazırlıklarımıza heyecanla devam ediyoruz.

Tamamlandığında Dünya'nın en büyük yeşil alanlarından biri olacak millet bahçemiz, 132 bin 500 ağacıyla İstanbul'un merkezinde 5 milyon 61 bin metrekarelik bir yeşil koridora dönüşecek. İstanbul'a nefes aldıracak."

Kurum paylaşımını, "İstanbul 85 milyonun bahçesi ile daha da güzelleşecek. Milletimize hayırlı olsun. 2053 vizyonumuzun en iddialı hedeflerinden biri olan Yeşil Kalkınma Devrimi doğrultusunda durmadan, yılmadan çalışmaya; ülkemizi yeşillendirmeye devam edeceğiz" şeklinde sonlandırdı.

Kurum'un paylaşımı şu şekilde: 

Öte yandan, Atatürk Havalimanı'nda yapılacak millet bahçesi için iş makineleri pist alanına giriş yaptı. (DHA)

Öne Çıkanlar