Bakan Kurum'a göre hayat pahalılığının nedeni 'devrim sancısı'

Bakan Kurum'a göre hayat pahalılığının nedeni 'devrim sancısı'
Halkın bedel ödediğini kabul eden Murat Kurum, 'Bedeller ödüyoruz ama tüm bu sıkıntılarımızı unutturacak muhteşem bir istikbal bizi ve çocuklarımızı bekliyor' dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya’da bir temel atma töreninde konuştu. Kurum, "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milletin asırlık özlemlerine kavuşturulduğunu" belirtti.

"Milletin sesini susturmaya çalışan vesayet odaklarına, caddeleri ve sokakları ateşe verenlere, kanlarımızla aldığımız bu vatana diş bileyen teröristlere, sınırlarımıza dayanan hainlere, milletin silahını millete çeviren darbecilere meydan okuduk. Bunu yaparken de Rabb’imize dayandık, milletimizin duasına güvendik" diyen Bakan Kurum şunları söyledi:

'YAŞADIĞIMIZ ŞEY BİR DEVRİMİN SANCILARINDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL'

"Bir süredir aynı mücadeleyi ekonomide de yürütüyoruz. Nasıl her girdiğimiz yoldan zaferle döndüysek ekonomide de iyileşmeyi yakalayacağız, bu mücadeleden de milletimizle birlikte çıkacağız. Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle bu günübirlik veya dönemsel sıkıntılar kimseyi aldatmasın. Milletinin içerisinden geçtiği sıkıntıları kendi siyasetlerine malzeme yapanların timsah gözyaşlarına kimse aldanmasın. İnanın, şu an yaşadığımız şey, bir devrimin sancılarından başka bir şey değildir.

'BEDELLER ÖDÜYORUZ AMA MUHTEŞEM BİR İSTİKBAL BİZİ VE ÇOCUKLARIMIZI BEKLİYOR'

Elbette bedeller ödüyoruz, ama tüm bu sıkıntılarımızı unutturacak muhteşem bir istikbal bizi ve çocuklarımızı bekliyor. Güçlü Türkiye, nasıl salgının, terörün ve vesayetin üstesinden geldiyse küresel bir krizden kaynaklanan bu hayat pahalılığı sorununu bitirecektir."

'TÜRKİYE'NİN GÜCÜNÜ DÜNYADA HERKES GÖRDÜ, DAHA DA GÖRECEK'

Türkiye’nin "içeriden ve dışarıdan operasyon yiyen, istikamet alan bir ülke" olmadığını vurgulayan Kurum, "Türkiye, tüm dünyayı kendi projesine, kendi çizgisine, kendi istikametine çeviren güçlü bir ülkedir. Özellikle Rusya-Ukrayna kriziyle beraber Türkiye’nin gücünü, bölgemizde ve dünyada herkes gördü, görüyor, daha da görecek. Türkiye, vakti gelmiş bir fikirdir, bu fikrin karşısında Allah’ın izniyle bundan böyle kimse duramaz" dedi.

ERDOĞAN DA 'TÜRKİYE, HAYAT PAHALILIĞI SORUNU DA KISA SÜREDE AŞACAKTIR' DEMİŞTİ

Dün Tokat Havalimanı ve tamamlanan yatırımların toplu açılış programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Günü birlik veya dönemsel sıkıntılar kimseyi aldatmasın. Türkiye'nin gücünün büyüklüğünü bölgemizde ve dünyada herkes görüyor. Dün güneyimizde, bugün kuzeyimizde yaşanan güvenlik krizleri, insani trajediler, kirli oyunlar hepimiz için birer ibret vesilesidir. Hiç şüpheniz olmasın ki Türkiye'yi de bu duruma düşürmek için çok uğraştılar. Her yolu denediler, her aracı kullandılar. Hamdolsun bu badirelerin hepsinden sıyrılarak bugüne geldik.

Ekonomideki çalkantılar sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada. Avrupa başta olmak üzere dünyanın her yerinde çok daha fazlasıyla aynı sıkıntılar yaşanıyor. Biz bu süreci fırsata dönüştürdük. Bizim milletimiz en son asgari ücrette yaptığımız zamla, tarihin en yüksek zammını yaptık. İşte bunun için diyorum ki 2023 çok önemli. Eğer Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yılı olan birlik beraberliğini sahip çıkarak atlatırsak, Allah'ın izniyle ekonomi dahil hiçbir alanda kimse bizi tutamaz" demişti.

 

Öne Çıkanlar