Urfa'da doktora saldıranların serbest bırakılmasına itiraz

Urfa'da doktora saldıranların serbest bırakılmasına itiraz
Urfa’nın Viranşehir ilçesinde özel bir tıp merkezinde görevli doktora saldıranlar adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, karar tepki çekmişti. Saldırıya uğrayan doktor da istifa etmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Urfa’nın Viranşehir ilçesinde özel bir tıp merkezinde görevli doktora saldırıda saldırganların adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına itiraz ettiklerini açıkladı.

Bakan Koca, Twitter hesabından, "Urfa'dan yeni haber. Viranşehir'de özel bir tıp merkezinde yaşanan şiddet suçunun şüphelileri hakkında verilen adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılama kararına karşı Cumhuriyet Başsavcılığınca, Asliye Ceza Mahkemesine itiraz edilerek şüphelilerin tutuklanması talep edilmiştir" paylaşımında bulundu

NE OLMUŞTU?

Urfa Viranşehir’de özel bir hastanede görev yapan acil hekimi Şeyhmus Baraj "SGK sisteminin hata vermesi" bahanesiyle bir hasta ve yakınları tarafından saldırıya uğramıştı. Gözaltına alınan saldırganlar adli kontrılle serbest bırakılmıştı. Baraj ise rapor alarak şikayetçi olurken, görevinden istifa etmişti.

Hastanenin kamera kayıtlarına da yansıyan saldırıya ilişkin Urfa Tabip Odası da yazılı açıklama yapmış, "Sağlıkta şiddet olayları, çıkan yetersiz yasaların ve cezasızlığın sonucu olarak tırmanarak devam ediyor. Sağlık Bakanlığı her açıklamasında algı yaratarak yeterli düzenleme yapıldığını iddia etmektedir. Madem düzenleme yapıldı ise şiddete karşı cezasızlık neden devam etmektedir?" diye sormuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar