Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Bakan Kirişci: Bu ülkede aç ve açıkta hiç kimse yok

Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Bakan Kirişci: Bu ülkede aç ve açıkta hiç kimse yok
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Et ve Süt Kurumu'na gideceğini açıklamasına tepki gösteren Kirişci, ‘Gıda konusu siyasete malzeme edilecek bir konu değil’ dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, ramazan ayı boyunca market ortalamalarının yüzde 15-20 altında, Et Süt Kurumu'nun 18 satış mağazasında ve Tarım Kredi marketlerin 150'sinde bugün itibarıyla et satışlarının başladığını söyledi. Türkiye'nin tarım politikasına ilişkin TRT Haber'de açıklamalarda bulunan Bakan Kirişçi, Gıda konusu siyasete malzeme edilecek bir konu değil" görüşünü savundu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Et ve Süt Kurumu'na gideceğini açıklamasına tepki gösteren Kirişci, "Bu ülkede aç ve açıkta hiç kimse yok. Milletimiz kıtlıkla, yoklukla hiç tanışmadı, karşılaşmadı" ifadesini kullandı.

‘'TÜRKİYE ÜRETMİYOR' DEMEK BU ÜLKENİN ÜRETİCİSİNE HAKSIZLIK OLUR’

Hiçbir dünya ülkesinin kendi kendine yeterli olmadığını savunan Kirişci, "Bizim de ABD'ye sattığımız tarımsal ürünler var, bu da ABD'nin kendi kendine yetmediği anlamına gelmez. Bu ülkenin üreticisini, ürettiği ürünleri de görmezden gelmeyelim. Biz hububatla ilgili özellikle, Türkiye buğday ithal ediyor ama ithal ettiği buğdayın önemli bir kısmıyla un, bulgur ve makarna için dahilde işleme dediğimiz bir özel uygulamadan kaynaklı olarak ithal edilip içerde katma değerli hale getirilip ihracı söz konusu oluyor. Bazı ürünlerde arz açığı var. Mısırda 1-2 milyon ton, ayçiçeğinde yüzde 40'a yakın bir arz açığı var. İthal ettiğimiz ürünleri ülkemizde üretelim diyecek olursak mevcut 23 milyon hektar tarımsal arazilerimize yaklaşık 4,5 milyon hektar arazi ilave etmemiz gerekir. Bu hemen olabilecek bir şey değil. Tarımsal girdileri etkin ve verimli kullanmamız gerekir. Türkiye üretmiyor değil. Türkiye sebzede dünyada 4. meyvede 6. sırada. 'Türkiye üretmiyor' demek bu ülkenin üreticisine haksızlık olur. Her şartta üreten bir çiftçi var.

‘ET ÜRÜNLERİNİ YÜZDE 15-20 İNDİRİMLİ SATMAYA BAŞLADIK’

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, ette yapılacak 'indirimli satış' için de şunları söyledi:

"Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımız ucuz et yesin diye market ortalamalarının yüzde 15-20 altında, önce Et Süt Kurumu'nun 18 satış mağazasında ve devamında da Tarım Kredi marketlerinin 150'sinde bugün itibarıyla et satışlarımız başlamış durumda" dedi.

‘GIDA KONUSU SİYASETE MALZEME EDİLECEK BİR KONU DEĞİL’

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Et ve Süt Kurumu'na gideceğini açıklamasına tepki gösteren Kirişci, şunları söyledi:

"Bu ülkede aç ve açıkta hiç kimse yok. Milletimiz kıtlıkla, yoklukla hiç tanışmadı, karşılaşmadı. Üreticilerimiz gece gündüz çalışıyor. Kılıçdaroğlu'nun bu tavrı alışkanlık haline geldi. Gıda konusu siyasete malzeme edilecek bir konu değil."

Öne Çıkanlar