Bakan Gül: Kimse 'Kadir suçludur’ diyemez ama ortada bir ceset var

Bakan Gül: Kimse 'Kadir suçludur’ diyemez ama ortada bir ceset var
Gül, sevgilisini darp eden şahsı engellemek isterken yaşanan boğuşmada ölümüne yol açan Kadir Şeker'e ilişkin 'Kimse Kadir suçludur diyemez ama ortada bir ceset var' dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Konya'da kız arkadaşına şiddet uyguladığını gördüğü Özgür Duran'ı engellemeye çalışırken çıkan arbedede bıçaklayarak ölümüne yol açtığı için tutuklanan Kadir Şeker ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Gül, "Kimse 'Kadir suçludur’ diyemez ama ortada bir ceset var. Bir cinayet soruşturması sürüyor" dedi.

Tıp okumak için üniversite sınavlarına hazırlanan ve yüzünde darp izleri olduğu görülen Kadir Şeker için sosyal medyada özgürlük talebiyle kampanya düzenlenmiş, Şeker’in nefsi müdafaa yaptığı dile getirilmişti.

Bakan Gül, Ankara'da düzenlenen Hakim ve Savcı Yardımcılığı Çalıştayı sonrası basının Kadir Şeker'e ilişkin sorusuna şu ifadelerle yanıt verdi:

'KİMSE KADİR SUÇLUDUR DİYEMEZ AMA...'

"Hâkim savcılara görevlerini yapmaları için onlara bir zaman tanımak lazım. Olay çok yeni. Şu anda savcı delilleri topluyor, soruşturmayı sürdürüyor. Bu soruşturma neticesinde bir karara varılacak. Elbette savcılık makamı, kişinin sadece aleyhine delilleri toplayan bir soruşturma yapmıyor. Kişinin lehine olan ne varsa, onları da toplayarak soruşturmayı tamamlayacak. Kimse 'Kadir suçludur’ diyemez, ama ortada bir ceset var. Bir cinayet soruşturması sürüyor. Burada olay meşru müdafaa mıdır, yani hukuka uygunluk sebebiyle ortada bir suç yok mudur, ya da başka bir durum mu var, bunların hepsi soruşturma aşamasından sonra çıkacak. Ve şu da bir gerçek ki; hâkim, savcı da sizin bizim gibi insan. Onların da vicdanı var. Onlarda da izan ve bir kalp var. Ve deliller çerçevesinde bu soruşturmayı tamamlayacaklar. Hepimize düşen soruşturmanın sonucunu beklemektir. Ve bizim de beklentimiz soruşturmanın bir an önce tamamlanmasıdır. Şunu da paylaşmak gerek ki, bir kişi tutuklu olunca kesin ve baştan bir mahkûm olmuş gibi değerlendirmek yanlıştır. Tutukluluk bir tedbirdir. Tutuklu oldu diye 'mahkûm oldu, suçludur' demek doğru değil. 'Salıverildi diye ve serbest bırakıldı' diye suçsuzdur anlamı da çıkmaz. Bunların hepsi yargılama aşamasında, hâkim ve savcının vereceği kararla çıkacaktır."

'MİLLETİN AKLIYLA ALAY ETMEKTİR'

Öte yandan Adalet Bakanı Gül, Hakim ve Savcı Yardımcılığı Çalıştayı’nda "Yakın bir zamanda TBMM gündemine gelmesini ve kanunlaşmasını beklediğimiz 2'nci 3'üncü 4'üncü yargı paketleriyle Türkiye'nin hukuk sorunlarını çözmeyi hep birlikte amaçlıyoruz" bilgisini verirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün grup toplantısında 'FETÖ'nün siyasi ayağının Erdoğan olduğu’ yönündeki açıklamarına ise şu yanıtı verdi:

"15 Temmuz'da namluların, F-16'ların, suikast timlerinin hedefi olarak yöneldiği kişi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan iken, 'siyasi ayak Tayyip Erdoğan' demek milletin aklıyla alay etmektir. Bu süreçle dalga geçmektir. Asla kabulü mümkün değildir."

NE OLMUŞTU?

Kadir Şeker’in kurtardığı kadın Ayşe D., daha önce verdiği ifadede olay günü Duran’ın kendisini önce evde, sonra parkta dövdüğünü, yanlarına gelen gencin kendisini kurtarmaya çalıştığını söylemişti. Ayşe D. dün basına yansıyan haberde ise ifadesini değiştirerek "Olay günü Özgür alkollüydü. Tartışıyorduk, beni dövmüyordu. Oturduğumuz kameriyeye eliyle vuruyordu. İsmini sonradan öğrendiğimiz Kadir yanımıza geldi. Beni dövdüğünü düşünmüş ama Özgür bana vurmuyordu" iddiasında bulundu.

(DHA)

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar