Bakan Çavuşoğlu, BM Genel Sekreteri Guterres'le görüştü

Bakan Çavuşoğlu, BM Genel Sekreteri Guterres'le görüştü
Görüşmede, Rusya'nın saldırdığı Ukrayna'daki insani durum ve ateşkesin sağlanması konularının ele alındığı aktarıldı.

Foto: Dışişleri Bakanlığı arşivi


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Ukrayna'daki insani durum ve ateşkesin sağlanması konularının ele alındığı aktarıldı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Çavuşoğlu ve Guterres görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'le bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Görüşmede Ukrayna'daki insani durum ve ateşkesin sağlanması hususları ele alınmıştır" denildi.

ÇAVUŞOĞLU ‘MONTRÖ’YÜ UYGULAYACAĞIZ’ AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna'da yaşananları ‘savaş’ olarak nitelerken, dün Türkiye'nin Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin maddelerini uygulayacağını açıklamıştı. Bakan Çavuşoğlu, "Artık bu çatışma bir savaşa dönüştü, bu durumda taraflardan biri, Rusya ya da Ukrayna için Montrö’yü böyle uygularız. 19. madde istisna tanıyor. Savaş ülkesinin gemisi bağlı olduğu limana dönecekse istisna getiriliyor. Montrö'nün tüm hükümlerini şeffaflıkla uygulayacağız" demişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar