Bakan Bozdağ: Türkiye'de demokratik bir muhalefet açığı var

Bakan Bozdağ: Türkiye'de demokratik bir muhalefet açığı var
Siyaset meydanının başpehlivanının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyleyen Adalet Bakanı Bozdağ, Türkiye'de demokratik bir muhalefet açığı olduğunu ileri sürdü.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat'ta AKP İl Teşkilatı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Burada konuşan Bozdağ, 2023 seçimlerinin önemine değinerek, "Doğu Akdeniz’de, mavi vatanda petrol ve gaz aramaya devam mı, S-400’ler ile Türkiye’nin hava sistemini korumaya, savunma sanayinde yerlilik millilik oranını artırmaya devam mı, bu büyük devasa yatırımları yapmaya devam mı? Türkiye buna karar verecektir. Büyümeye, refahın artışına, her alanda gelişmeye, değişmeye devam mı; yoksa gelişmeye, değişmeye karşı olanların yolunu açmaya mı karar verecek" dedi.

'TÜRKİYE’DE DEMOKRATİK BİR MUHALEFET AÇIĞI VAR'

DHA'nın haberine göre, Türkiye’nin pek çok alanda açığının olduğunu ifade eden Bozdağ, en büyük açığın ise demokratik muhalefet olduğunu ifade ederek, "Evet bütçe açığımız da var ama bana sorarsanız Türkiye’nin en büyük açıklarından birisi yerli ve milli, demokratik bir muhalefet açığıdır. Eğer Türkiye’de yerli ve milli demokratik bir muhalefet olmuş olsa iktidar daha güçlü ve daha başarılı olur. Ama her defasında abartma, çarpıtma ve yalanla kamuoyunda algı yönetimini kendisi için başarı görenler, milletin gerçeğinden kopuk olmaya devam etmektedirler" diye konuştu.

'SİYASETİN BAŞPEHLİVANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DIR'

Siyasetin başpehlivanının milletin oylarıyla seçildiğini kaydeden Bozdağ, şunları söyledi: 

"Tayyip bey, 15 seçimdir siyaset meydanında, rekabetin içinde aziz milletimizin iradesiyle, 15 defa bu siyaset meydanının başpehlivanı seçilmiştir. Onun için de bu başpehlivanı tek başına yenemeyeceğini yıkamayacağını anlayan, Sayın Kılıçdaroğlu, bir masa kurmuş 6 tane de yanına adam almış. 7’ncisisini de yedekte tutuyor. Bunlar yetmezse ne olur ne olmaz diye hazır kıta. Zaten Biden de oradan, öbürü oradan onlarda destek veriyor. Buradan çok net söylüyorum siz bir kişi ile yenemezsiniz, 6 kişi ile de 60 kişi ile de yenemezsiniz, kimi yanınıza alırsanız alın topunuz gelin yine bu siyaset meydanının başpehlivanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır, yenemeyeceksiniz."

Öne Çıkanlar