Bakan Bozdağ'dan DBP'li Aydeniz hakkında açıklama: Fezleke önümüzdeki hafta Meclis'te

Bakan Bozdağ'dan DBP'li Aydeniz hakkında açıklama: Fezleke önümüzdeki hafta Meclis'te
Adalet Bakanı Bozdağ, DBP'li Saliha Aydeniz hakkında, 'Muhtemelen fezleke önümüzdeki hafta Meclis'e ulaşmış olur' açıklamasında bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Sosyal medyayı kullanan hakim ve savcılarımız milletin gözündeki saygınlığa gerçekten zede veriyorlar. Ne kadar 'tarafsızım' dese bile bir şey yazıyorsunuz birileri rahatsız oluyor. Ben siyasetçi olmasam hiç sosyal medya kullanmam. 'Kullanmayın demiyorum' ama mutlaka dikkat edin" dedi.

Bozdağ, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Konferans Salonu'nda düzenlenen "Avukatlık Mesleğinden Geçen 10. Dönem Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni"nde konuştu.

Bozdağ, şunları söyledi:

"Sosyal medya mahkemeleri çıktı. Sosyal medya; savcının görevini hakimin görevini yapıyor. Sosyal medya mahkemeleri mahkum ediyor, biz onları takip ediyoruz. O zaman biz neden varız? Biz herkesten önce olacağız. Elimizde devletin verdiği imkanlar var. Sosyal medya ile ilgili bir tavsiyem; sosyal medyayı kullanan hakim ve savcılarımız milletin gözündeki saygınlığa gerçekten zede veriyorlar. Ne kadar 'tarafsızım' dese bile bir şey yazıyorsunuz birileri rahatsız oluyor. Ben siyasetçi olmasam hiç sosyal medya kullanmam. 'Kullanmayın' demiyorum; ama mutlaka dikkat edin, mecbur değilseniz kullanmayın; ama 'ihtiyacım var, kullanacağım' diyorsanız ona göre kullanın. Mümkün mertebe bizim konuştuğumuz yerin kararlarımız olduğunu unutmadan, konuşma ihtiyacımızı muhteşem karar gerekçeleri yazarak orada söyleyelim. Sosyal medya sizin için de büyük bir zarara, sıkıntıya yol açabilir. Bu konuya hakim ve savcılarımızın özellikle dikkat etmelerini istirham ediyorum."

'ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA TBMM'YE FEZLEKE İLETİLMİŞ OLUR'

Gerçekleştirilen törenin ardından gazetecilerin sotularını yanıtlayan Bozdağ, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in bir polise yumruk atmasına ilişkin "Muhtemelen önümüzdeki hafta TBMM'ye fezleke iletilmiş olur" dedi. Bozdağ, şöyle devam etti: Dokunulmazlığın kaldırılması yönünde bir karar gelmesi halinde Genel Kurul'a gelmekte ve sonra dokunulmazlığı kalkmaktadır. TBMM'de Saliha Aydeniz hakkında 80 fezleke var, yeni gelen fezleke ile 81 fezleke olacaktır. Meclis dokunulmazlığını kaldırırsa yargı süreci devam edecektir."

Öne Çıkanlar