Bahçeli yine savaş istedi

Bahçeli yine savaş istedi
Afrin ve Minbiç'in yerle bir edilmesini isteyen MHP Genel Başkanı Bahçeli, AKP-MHP ittifakını eleştiren partileri de tehdit etti

HABER MERKEZİ - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçelinin hedefinde Afrin, İdlip ve AKP- MHP'nin savaş ve seçim ittifakını eleştiren siyasi partiler vardı.

BAHÇELİ, AKP GENEL BAŞKANI ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİ TEKRARLADI

Suriye Demokratik Güçleri'nin (QSD) öncülüğünde kurulması planlanan 'Sınır Birlikleri'nin "Türkiye’yi ateşe vermek" anlamına geldiğini söyleyen Bahçeli, Erdoğan'ın Afrin için söylediği "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerini tekrarladı:

"Terör örgütlerine sözde ordu kurdurulması ne demektir?  ABD komutanı IŞİD’in canlanmasını önleme gerekçesi ile sınır muhafız birlikleri kurulmasını duyurması ile bölgede tansiyon yükselmiştir. PKK-PYD Suriye’nin yüzde 25’ini kontrol altına almış bulunmaktadır. Sınır demek devlet demektir, egemenlik alanlarının çizildiği yer demektir. ABD, PKK’ya devlet kurmuştur da bizim mi haberimiz olmamıştır. Gelişmeler karşısında sözde kuzey ordusunun kurulması ile ilgili haberlerin ifşa olması nedeniyle ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığı’na çağrılacak izahat talep edilmiştir. ABD, terör örgütleri ile suç üstü basılmıştır.

'AFRİNE GİRMEK BİZE HELALDİR'

Afrin konusunda hedeflenenin Türkiye’yi ablukaya almak olduğunu iddia eden Bahçeli, Türkiyeyi eleştirenleri tehdit ederek savaş çığırtkanlığı yaptı:

"Türkiye’ye parmak sallayanları, emrivaki dille Türk milletini dize getirmeyi aklından geçirenleri anasından doğduklarına pişman ederiz. Biz muzaffer bir milletiz. Türk devleti bütün milli güç unsurları ile terörizmi kaynağında imha etmek için harekete geçmelidir. Afrin’e bir şafak vakti girmek helali hakkımızdır. Afrin temizlenmeli, Münbiç’teki terörist üreme alanları yerle bir edilmelidir."

Konuşmasının başından sonuna kadar sadece AKP hükümetinin icraatlarını anlatan Bahçeli, yıllardır başta İstanbul olmak üzere bir çok kentte Kürt yurttaşlara yapılan ırkçı saldırılara rağmen, "MHP’yi kim Kürt düşmanı gösteriyorsa alçaktır, haindir, sütünde haram vardır" dedi.

BAHÇELİ'DEN ELEŞTİRİLERE TEHDİTLİ YANIT

AKP-MHP ittifakını eleştirenlere yanıt veren Bahçeli, CHP'den PKK'ye, Sözcü gazetesinden HDP'ye tüm muhalif çevrelere tehdit dolu sözlerle seslendi:

"Anahtarı teslim etmişsiniz, saraydan kadro almışsınız, eriyormuşsunuz. Daha neler neler. İttifak diyorum, PKK kıvranıyor, Sözcü gazetesinin soytarıları kuduruyor. Onlar yarım da olsa insan olduklarını herhalde bilmiyorlar. Kime kulluk ettikleri belli değil. FETÖ ve PKK’nın avucuna düşmüş, CHP, İP, HDP’ye sesleniyorum. Ucuz bedende pahalı kumaş durmaz. PKK’nın CHP’ye umut bağlaması pahalıya mal olacaktır. Az bekleyin çünkü sonunuz yakındır.  CHP’li sözcüler hepinize geçmiş olsun, uğurlar olsun."

(DHA)

Öne Çıkanlar