Bahçeli: Zillet ittifakının tezgahlarını bozacağız

Bahçeli: Zillet ittifakının tezgahlarını bozacağız
'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi üzerinde tehlikeli polemikler tetikleniyor.'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, haftalık grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

"İslam coğrafyasına baktığımızda kan görüyoruz" diyen Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle: 

İslam toplumları dinimizin ana rotasından ne zaman sapmışsa anında krize sürüklenmiş, derin bir uçuruma yuvarlanmıştır.

Bir yanda karıncayı bile incitmekten korkan yüce bir gönül dururken diğer yanda Müslümanım adı altında en korkunç cinayetleri bile işletebilen cüce bir azınlık vardır. İslam alemi bu musibetlere felaketlere nereye kadar katlanacaktır. 

Herkesin hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı vardır. Bugün İslam coğrafyasına baktığımızda kan görüyoruz. Ölen hep Müslümandır öldüren Müslüman geçinendir. Ağlayan Müslüman ağlatan yine Müslüman geçinenlerdir. Medeniyet beşiği Ortadoğu harap ve bitaptır. Allah dostları suskundur durgundur alimler sukut içinde arifler sessizdir.

Ortak akıl paslanmış ortak vicdan kurumuştur bu çarpıklık en az İslamiyet’i içine alan kaos kadar düşündürücüdür. İslam toplumlarına pençesine alan kargaşa nereye kadar sürecektir.

Bir başka tehlike ise İslamiyet’in terörle anılmasıdır. Müslümanım diyen herkes bu kara kampanyaya karşı durmalıdır. İslam coğrafyası terörle teslim alınmak isteniyor. Bölgenin mihenk taşı olan Türkiye bu senaryolardan dün de bugün ziyadesiyle etkileniyor. İstenen zayıf ve kukla devletlerdir. İstenen batının nüfuz alanlarının genişletilmesidir. 

İslam ülkeleri ise adeta felç geçirmiş vurgun yemiş gibidir. Sözde kral ve emirler öncelik halkların huzuru İslamiyet’in itibarı değil saltanat çıkarlarıdır. Mangalda kül bırakmayan her ülke sahibi terörü kınamaktadır ama kazın ayağı hiç de iddia edildiği gibi değildir. Şayet herkes teröre tepkiliyse bu katiller ihanet mesailerini hangi kanallardan sürdürebiliyorlar.

Son veriler ışığında diyebilirim ki Ortadoğu'dan alınan silah alımları küresel silah alımının yüzde 32'sini oluşturuyor. Bunlar meselenin belgeli kısımlarıdır. Asıl çarpıcı olanı ise terör örgütlerine gayri resmi silah satımının yükselmiş olmasıdır. Üstekilk bu silahların büyük bedeli bedelsizdir. Bu ne yaman bir çelişkidir? Önce sorun yaratıp peşinden silah pazarı kurmak önce ara bozup sonra müdahale etmek bir sömürge biçimidir. Yoksulluk İslam ülkelerine sinmiştir. Yozlaşma İslam ülkelerine nüfuz etmiştir. Tarihin akışına baktığımızda nice haram yiyenin ibretlik acıklı sonlarına görmek mümkündür. Kimse karamsarlığı kapılmasın bunu yine göreceğiz. İnanıyorum ki kandillerin aydınlığı bir ve beraber olacağız.

KAŞIKÇI CİNAYETİ

Günlerdir Cemal Kaşıkçı cinayeti konuşuluyor. Cinayetin nasıl işlendiği tüyler ürperten yöntemleri konuşuluyor. Kaşıkçı olayı uluslararası bir soruna dönüşmüştür. Kaşıkçı cinayeti ezberleri bozmuş pandoranın kutusunu açılmıştır. Konunun hazin tarafı ise İslamiyetin yargılanma ayıbı Mekke ve Medine elinde tutan ülkenin adalet açığıdır.

Kaşıkçı cinayeti bir çok soru işaretini beraberinde getirmiştir. Türk emniyet ve istihbaratın kuyumcu titizliğiyle yaptığı çalışma sonucunda Suudi Arabistan cinayeti itiraf etmek zorunda kalmıştır. Veliaht prensin yakın çevresinden ve danışmanlarından bazı kişilerin görevden alınmıştır. Suudi Arabistan yönetimi cinayetin asıl sorumlularını ortaya çıkarmamıştır ya da çıkarmak işine gelmemiştir. Riyad yönetimi toplam 15 kişiyle ilgili yargılama yapmamıştır. Bu kişilerin kimlikleri kamuoyu ile paylaşmamıştır.

"VELİAHT PRENS İÇİN ÇEMBER DARALMIŞTIR"

Yerli işbirlikçinin işbirliği ise hala aydınlanmış değildir. Maktul bellidir, cinayet mahalli o da bellidir. Azmettiren, Kaşıkçı'yı boğan asitle eriten cani bellidir. Saklanacak ne kalmıştır? Eğer merhum Kaşıkçı'nın bir suçu varsa mahkemeye çıkarılması gerekmez miydi? Riyad yönetimi sorarım sizlere Ladin yöntemlerinden ne farkı kalmıştır? Cinayet üssü olarak Türkiye ne hakla kullanılmıştır? Suudi katiller planlı bir vahşetin alanen tarafı olmuştur. Veliaht Prens için çember daralmıştır.

'CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ ÜZERİNDE TEHLİKELİ POLEMİKLER TETİKLENİYOR'

Televizyon ekranlarında korku, fitne yayılıyor. Güvensizlik, belirsizlik sistematik şekilde tırmandırılıyor. Türkiye üzerinde yeni bir hain deneme var. Bütün bu gelişmeler buna işaret ediyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi üzerinde tehlikeli polemikler tetikleniyor. Buna izin vermeyeceğiz. Zillet ittifakının tezgahlarının yine kökünden bozacağız. Türk milleti her felaketi yerle yeksan etmeye hazırdır. 

ERDOĞAN'LA YARINKİ GÖRÜŞME

Grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, yarın saat 16.00'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı görüşmeye ilişkin, "Gündemi davet sahibi belirler. Davet edilen yere bir gündemle gidersek o başka bir şey olur, o da MHP'ye yakışmaz" ifadelerini kullandı. (POLİTİKA SERVİSİ)

Öne Çıkanlar