'Bahçeli, Muharrem İnce’yi Cumhur İttifakı’na çekmeye çalışıyor' iddiası

'Bahçeli, Muharrem İnce’yi Cumhur İttifakı’na çekmeye çalışıyor' iddiası
Bahçeli'nin Muharrem İnce’yi Cumhur İttifakı’na çekme faaliyetlerine başladığına dair iddia ortaya atıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek bir toplantı yapmıştı. Toplantının içeriğiyle ilgili çok fazla bilgi verilmezken Yeniçağ’dan gazeteci Fatih Ergin’den odlukça dikkat çekici bir iddia geldi.

Fatih Ergin, katıldığı bir programda Bahçeli, İnce görüşmesinin detaylarını anlatırken hükümete yakın güvendiği bir kaynaktan aldığı bilgileri paylaştı. Ergin’in iddiasına göre, Devlet Bahçeli CHP’den ayrılarak Memleket Partisi’ni kuran Muharrem İnce’yi Cumhur İttifakı’na çekme gayreti içerisine girdi.

BAHÇELİ İNCE'NİN NABZINI YOKLADI

Mevcut Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde 1 oyun bile çok önemli olduğunu vurgulayan Fatih Ergin söz konusu iddiasıyla ilgili şunları söyledi:

"MHP kaynaklarından benim aldığım bilgiye göre sayın Devlet Bahçeli, Muharrem İnce’yi muhalefetin muhalefeti olarak kendilerine en yakın isim olarak görüyor. MHP Genel Merkezi’ndeki görüşmede de İnce’nin ve partisinin Cumhur İttifakı katılması noktasında nabız yoklaması yapmış. Bahçeli ile İnce görüşmesinin arka planı budur."

Öne Çıkanlar