Bahçeli: PKK’nın HDP isimli ayağı kırılmalı, kapısına da hiçbir maymuncukla açılmayacak bir kilit asılmalı

Bahçeli: PKK’nın HDP isimli ayağı kırılmalı, kapısına da hiçbir maymuncukla açılmayacak bir kilit asılmalı
'HDP’yle ortaklık PKK’yla ortaklıktır. HDP’yi meşru görmek analara zulümdür, analara hakarettir, bacılara hürmetsizliktir, şehitlerimize, gazilerimize hıyanettir.'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Analar- bacılar Kurultayı"nda konuştu.

"Kadının dışlanması demek, insanlığın ötelenmesi, insani mirasın örselenmesi demek" diyen Bahçeli, "Cinsiyet ayrımının farklılaştırıcı ve dışlayıcı etkisini bir yana bırakarak diyebiliriz ki, kadınlarla erkekler yaşadıkları toplumun teşkilatlanmasını, işleyişini, genel çıkarını gözetme ve belirleme sorumluluğuna sahiptir.

Kadınlar hayatın içinde aktif ve fedakârca mücadele ederken, demokratik imkân ve fırsatlardan mahrum olmaları elbette akla ziyan bir çarpıklıktır. Kadının dışlanması demek, insanlığın ötelenmesi, insani mirasın örselenmesi demektir. Kadının ikinci plana itilmesi insani değerlerin ayağa düşmesiyle bir ve aynı anlama gelecektir. Türk kadını milli şerefimizin abidesidir." ifadelerini kullandı.

'ANALAĞINI İDEOLOJİSİ OLMAZ'

"Artık kadına şiddet otomatiğe bağlanmış, saldırı ve kaba güç gösterileri iyice kontrolden çıkmıştır" diyen Bahçeli, "Analığın ideolojisi, siyasi aidiyeti, etnik kökeni, yöresi, ülkesi olmaz" diyerek konuyu HDP Diyarbakır İl Binası önünde eylem yapan ailelere getirdi:

"Analığın ideolojisi, siyasi aidiyeti, etnik kökeni, yöresi, ülkesi olmaz, bu şekilde de ele alınamaz. Bu suretle akan gözyaşlarının kimlik sorgulaması yapılmamalıdır. Çünkü yanan anadır, babadır, bacıdır, yardır. Acıyı çeken, ağıdı yakan bilir. Ateş sadece düştüğü yeri değil, yürekleri yakar, umutları tutuşturur. Yeri gelmişken bir hususu sizlerin vasıtasıyla açıklamak istiyorum: 3 Eylül 2019 tarihinde, bir grup anne PKK’nın siyasi ayağı HDP’nin Diyarbakır İl Başkanlığı’nın önünde oturma ve protesto eylemine başlamıştı."

'HDP, TERÖRİST DEVŞİRME MEKANİZMASININ ARA DURAĞIDIR'

"Anneler HDP’den dağa kaçırılan, terör kamplarına zorla götürülen evlatlarını almak için nöbete girmişlerdi" diyen Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

"İlk oturma eyleminden bugüne kadar, süreç içerisinde korkuyu yenen, tehdit bariyerlerini yıkan pek çok anne söz konusu bu eylemlere katılmıştır. Çocuğunun HDP’liler kanalıyla dağa götürüldüğünü söyleyen anne Hacire Akar 22 Ağustos 2019 tarihinde ilk taşı atmış, ilk iradeyi göstermiş, siyasi bölücülerin yakasından ilk kez tutan bir kişi olmuştu. Çok değil, iki gün sonra da evladına kavuşmuştu.

Dağa zorla, tehditle, baskıyla veya akılları çelinip kandırılarak götürülenlerden 32’si geri dönerek anneleriyle kucaklaştı. Anaların nefesi kanlı örgüt PKK’nın ensesindedir. HDP, terörist devşirme mekanizmasını ara durağıdır. HDP, PKK’nın ikmal organı, terörist sevk zincirinin ilk halkasıdır. Bu bölücü ve yıkıcı terör partisinin ön kapısından giren arka kapısından PKK’nın kamplarına, mağara deliklerine yollanmaktadır. HDP’nin ön kapısından giren, arkadan silahlanarak, terörist kamuflajı giyerek çıkmaktadır. Bu itibarla HDP eşittir PKK’dır, YPG’dir, PYD’dir, bundan mülhem terörizmin siyasi organizasyonudur."

'BÖLÜCÜ KEBAPÇILAR' İFADESİNİ TEKRARLADI

Bahçeli, son günlerde sıkça tartışılan "bölücü kebapçı" ifadesini burada da tekrarladı ve "Hiç kimse aklımızla alay etmesin. Bir yanda yandaşlarını ölüm oruçlarına mahkum eden, diğer yanda tıka basa kebap yiyen bölücü kebapçılardır." dedi.

'HDP'YLE ORTAKLIK, PKK'YLA ORTAKLIKTIR'

"HDP’ye destek PKK’ya destektir. HDP’yle ortaklık PKK’yla ortaklıktır. HDP’yi meşru görmek analara zulümdür, analara hakarettir, bacılara hürmetsizliktir, şehitlerimize, gazilerimize hıyanettir" diyen Bahçeli'nin konuşmasının devamı şöyle oldu:

"Bugüne kadar dünya üzerinde çocuk kaçıran, terörist devşiren, silahlı bir terör örgütüne tetikçi kazandıran bir parti ne görülmüş, ne duyulmuştur. Kürt kökenli kardeşlerim bu oyunu bozacaklardır. Kürt kökenli kardeşlerimin canından, malından, varlığından geçinmek için çırpınan, yıllarca kene gibi kanlarını emen bu alçaklar oluşumu artık adaletin konusu olup demokratik siyasetin alanından çıkmıştır

'HDP'NİN KAPATILMASI ANALARIN YÜREKLERİNE SU SERPECEKTİR'

"HDP’nin kapatılması anaların yüreklerine su serpecektir. HDP’nin kapatılması anaların ümitlerini yeşertecek, derin bir nefes aldıracaktır. Dökülmüş şehit kanlarının yerde kalmaması için PKK’nın HDP isimli ayağı kırılmalıdır, kapısına da hiçbir maymuncukla açılmayacak bir kilit asılmalıdır. Bunlar çocuk kaçakçısıdır. Bunlar uyuşturucu kaçakçısıdır. Bunlar devlet ve millet düşmanıdır. HDP/PKK varsa çocuklar, gençler güvende değildir. HDP/PKK varsa milli geleceğimiz, ekonomimiz, sosyal barışımız, toplumsal huzurumuz güvenceden mahrumdur. Geldiğimiz bu aşamada teröristlerin ne yatacak bir yeri, ne kaçacak bir meskeni, ne de saklanacak emniyetli bir alanı kalmıştır.

'ABD TERÖR ÖRGÜTÜYLE Mİ, TÜRKİYE'YLE Mİ MÜTTEFİK?'

"Türkiye’nin Suriye’deki askeri varlığını ABD’nin ulusal güvenliğine karşı alışılmadık ve olağanüstü bir tehdit olarak değerlendiren ve bunu Temsilciler Meclisi’ne bir mektup vasıtasıyla bildirerek yazıya döken Biden yönetimi bize göre artık bir karar vermelidir.

ABD, terör örgütleriyle mi müttefik, yoksa Türkiye’yle mi müttefiktir? ABD, PKK/YPG/PYD’nin stratejik ortağı mıdır? Yoksa Türkiye’nin mi stratejik ortağıdır? ABD yönetimi dost mudur düşman mıdır? Terör örgütlerine silah vermek, para vermek, eğitim desteği vermek, uluslararası hukuk çerçevesinde söylersek suçtur, insanlık değerleri adına utanç verici bir rezalettir. ABD, Suriye’den çekiliyormuş, geride 900’e yakın asker bırakıyormuş. Bunların hepsi yalan, hepsi uydurma, hepsi temelsizdir. ABD, terör örgütlerinden sözde kara gücü oluşturduktan sonra kendi ülke askerini Suriye’de niye tutacaktır? ABD’nin silahını taşıyan teröristler vardır. ABD’nin bayrağı altında hain planlar yapan teröristler vardır. ABD’nin emel ve hedeflerine hizmet eden caniler sınırlarımızın mücavir bölgelerinde zaten mevcuttur. Asker çekmek göz boyamadır."

Öne Çıkanlar