Bahçeli: Güdümlü fiyat artışlarının arkasında Türkiye'den intikam almak isteyenler var

Bahçeli: Güdümlü fiyat artışlarının arkasında Türkiye'den intikam almak isteyenler var
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında 'FETÖ' Türkiye'den intikam almak isteyenlerin elinde bir maşadır' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Bahçeli'nin konuşmasından başlıklar şöyle:

"Türkiye ne zaman atağa geçse gecikmeksizin siyasi, diplomatik ve ekonomik operasyonlar birbiri ardına sökün etmektedir. 

Milletimizin refahından, devletimizin bekasından rahatsızlık duyan iç ve dış işgal cephesiyle yeminli Türkiye düşmanları diriliş ve yükseliş ruhunu baltalamak maksadıyla dört bir koldan harekete geçmektedir.

Açgözlü faiz ve rant lobisine eşlik eden menfur döviz kuru spekülasyonları, bunun yanında uluslararası derecelendirme kuruluşlarının ahlaksız ve tarafgir tutumları artık sabır ve tahammül sınırlarını çoktan aşmıştır.

Nitekim mızrak çuvalı geçmiştir. Türkiye’nin risk priminde gerçekçi temellere dayanmayan artışları bahane ederek yabancı sermaye girişini kesintiye uğratıp, yatırım, ihracat ve büyüme seferberliğini boğmak isteyen kötü niyetli bir tertip körüklenmektedir.  Ekonomik güvenliğimiz, istikrarımız maalesef yaylım ateşine tutulmuştur.

Buna rağmen döviz fiyatındaki suni yükselişin frenlenmesi, enflasyondaki tırmanışın engellenmesi amacıyla hükümet tedbir üstüne tedbir almaktadır. Konu ekonomik beka konusudur. MHP, devletimizin ve hükümetimizin alacağı her kararın destekçisidir. Çünkü Türkiye hepimizindir.

KUR VE ENFLASYONDAKİ ARTIŞIN BİR SÜRE SONRA NORMALLEŞECEĞİNE İNANIYORUZ

Özellikle kur ve enflasyonda ekonomik gerçeklerle ters düşen artışların bir süre sonra normalleşeceğine inanıyoruz. Ancak vatandaşlarımızın kesesine dokunan, mutfağına adeta dinamit koyan, geçim şartlarını ağırlaştıran fiyat artışlarının önünü arkasını dikkatle incelemek durumundayız.

Biz daha önce FETÖ’nün 8 ayağından bahsetmiştik. Bunların yanında FETÖ’cülerin ticari hayatını zehirleyerek ekonomik istikrarın bozulması için sürekli arayış içinde oldukları da yadsınamayacak bir gerçektir.

Nitekim Türkiye’yi ekonomik olarak zora sokan, vatandaşlarımızın alım gücünü zayıflatan, güdümlü ve siparişi yapılmış fiyat artışlarının geri planında bize göre Türkiye’den intikam almayı hedefleyen mihraklar vardır, açıkça meydandır. FETÖ bu kumpasın tam ortasında bulunan maşadır. 

Konut fiyatlarıyla birlikte kiralardaki haksız, hukuksuz artışların sorarım size gerçek sebebi nedir? Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki itilafın yoğunlaşmasına hizmet eden, vatandaşlarımızı mağdur eden, fiyat etiketlerinin kabarmasına yol açan kim ya da kimler varsa mahşeri vicdan karşısında suçludur.

KİRALARDAKİ DENETİMSİZ YÜKSELİŞE SESSİZ KALAMAYIZ

Kiralardaki denetimsiz ve dengesiz yükselişlere sessiz kalamayız. Haksız kazanç peşine düşen, insanımızın sopfrasına göz koyan fırsatçıların yakasında tutmalıyız, bedelini ödetmeliyiz. Denetimleri sıkılaştırarak, cebini dolduranları cümle aleme rezil etmeliyiz.

Denetimleri sıklaştırarak utanmazları hem deşifre hem de rezil etmeliyiz. Buna tamam demeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz.

Türk milleti sahte demokratlara aldanmayacak, aldırmayacaktır. Mazisinde karneyle ekmek verilen hüzün dolu yılların olduğu CHP'nin ve başındaki zatın konuşmaya yüzü bile yoktur. Milletimizin ve devletimizin yanında sapasağlam yerimizi alacağız. Tasarlanmış kahramanlıklara karnımız toktur. Gaz yağı yokken haşhaş yağı kullanılan yıllar aklımızdan çıkmamıştır. Biz tarihten dersimizi aldık. Sabırla, sebatla, metanetle, dayanışmayla, bir ve beraberce zorlukları aşacağız. Kavga ve kutuplaşmadan beslenen firavunları Allah'ın izniyle mahcup edeceğiz. 2023 aynı zamanda istikbal hedeflerimizin ileriye taşınmasını sağlayacak tarihi bir eşiktir.

Osmanlı İmparatorluğu'nda tahta çıkan hiçbir padişah, asla ve kat'a kendi çıkarını devletinin ve milletinin çıkarı üzerine görmemiştir. Abdulhamit'i kimler sevmiyorsa, tedavi edilmemiş kuyruk acısını hâlâ kimler çekiyorsa onlara dikkat edeceğiz çünkü onlar Batı'nın içimize yuvalanmış etki ajanlarıdır. 1900'lü yılların başında sahnelenen kahpe oyunların günümüzdeki mültezimleridir.Gafiller ne istiyorlar tarihimizden? Neyin istibdatından bahsediyorlar? Bilmedikleri, bilemeyecekleri, tanımadıkları, kafalarının ve kalplerinin yetmeyeceği büyüklerimizi hangi bilgi ya da belgelerle itham ederler?

CUMHURBAŞKANI BUGÜNÜN ABDULHAMİD'İ OLARAK GÖRÜLÜYORSA BİZCE MAHSURU YOKTUR

Eğer Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, bugünün Abdülhamit’i olarak görülüyorsa bizce bunun bir mahsuru yoktur, bilakis gurur duyulacak bir övgünün tezahürüdür.

Atatürk Ankara ise, Abdulhamit Han İstanbul'dur."

Öne Çıkanlar