Bahçeli'den Erdoğan'a çağrı: 'Devlet Şeref Madalyası' verilsin

Bahçeli'den Erdoğan'a çağrı: 'Devlet Şeref Madalyası' verilsin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunan MHP Lideri, 'terörle mücadele' şevkini desteklemek amacıyla 'Devlet Şeref Madalyası' dağıtılmasını istedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, "Yurt içinde veya yurt dışında üstün feragat, fedakarlık, başarı ve yararlık gösteren muhterem isimlere 'Devlet Şeref Madalyası'nın layık görülmesi terörle mücadelenin şevk ve iradesini hem destekleyecek hem de mükafatlandıracaktır" dedi.

'2023 TARİHİ BİR EŞİK OLACAKTIR'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir yazılı açıklama ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu. Bahçeli, 'terörle mücadelenin şevk ve iradesini' destekleme amacıyla 'Devlet Şeref Madalyası' dağıtılmasını istedi.

"Geldiğimiz bu aşamada terörün beli kırılmış, caniler yurt içinde ve yurt dışında köşeye sıkışmıştır" diyen MHP lideri, terörle mücadelede en önemli güç kaynağının inanç ve yüksek moral olduğunu anlattı. Bahçeli'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Son dört yıllık zaman diliminde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin resmen uygulamaya geçmesiyle terörle mücadelede çok etkili sonuçlar alınmıştır. Bu hunhar musibet ve melanetten kurtulma zamanı gelip çatmıştır. 2023 yılı bu çerçevede tarihi bir eşik olacaktır. Devletimizin her kademesinde görev yapan asker ve sivil şahsiyetler tam bir uyum ve eşgüdüm halinde mücadelenin akıl, azim ve ahlakıyla bilenmiş haldedir. Cumhurbaşkanımızdan en alt rütbe veya mevkide görev yapan kahramanlarımıza varıncaya kadar milli birlik ve dayanışma ruhu devleşerek iç ve dış işgal cephesine darbe üstüne darbe vurulmaktadır."

'ELBETTE TAKDİR VE YETKİ CUMHURBAŞKANIMIZINDIR'

Malazgirt Zaferi'nin 951'inci yıl dönümünün yaklaştığı bugünlerde, terörle mücadelede eşsiz feragat ve fedakarlığı bulunan bazı isimlerin taltif ve takdir edilmesinin çok yararlı ve yerinde karar olacağını söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bu konuda makul, mantıklı ve akla yatkın en yakın yol ve yöntem de asıl sorumluluğu uhdesinde taşıyan Sayın Cumhurbaşkanımızın alicenap bir tasarrufta bulunmasıdır. Nihayetinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesinde devir teslimlerin yaşanacağı ve zaferlerimizin yıl dönümlerinin ardı ardına kutlanacağı günlerde '2933 Sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu'nun 2'nci maddesinin a fıkrasında bahsedilen 'Devlet Şeref Madalyası'nın belirlenecek siyasi ve asker şahsiyetlere Sayın Cumhurbaşkanımızın takdir ve tensibiyle verilmesi düşünülebilecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararı ve tevcihi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzuru, birlik ve beraberliği için yurt içinde veya yurt dışında üstün feragat, fedakarlık, başarı ve yararlık gösteren muhterem isimlere 'Devlet Şeref Madalyası'nın layık görülmesi terörle mücadelenin şevk ve iradesini hem destekleyecek hem de mükafatlandıracaktır. Elbette takdir ve yetki Sayın Cumhurbaşkanımızındır." (DHA)

Öne Çıkanlar