Bahçeli'den hükümete: Şam'a girmeyi planlamalı, yerle yeksan etmeli

Bahçeli'den hükümete: Şam'a girmeyi planlamalı, yerle yeksan etmeli
'Gerekirse Şam'a girmeyi planlamalı ve zalimler yerle yeksan edilmelidir. Zulüm şatoları yıkılmalıdır. Yansın Suriye, yıkılsın İdlib, kahrolsun Esad.'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık olağan Meclis grup toplantısında konuştu. İdlib'de hayatını kaybeden askerlere ilişkin konuşan Bahçeli, hükümete gerekirse Şam'a girme planları yapmasını ve yerle bir etmesini istedi. 

Sözlerine ilk olarak Elazığ depremi, Van'daki çığ felaketi ve Sabiha Gökçen'deki uçak kazasına taziyelerini ileterek başlayan Bahçeli, devletin tüm imkanlarının bu süreçte seferber edildiğini savundu. Bahçeli, "Türk milleti tarih boyunca felaketlere boyun eğmemiştir" ifadelerini kullandı.

"1999 depreminde siyasi fırsatçılık yapan küçük bir azınlık gözümüzden kaçmamıştır" diyen Bahçeli, 'provakatörlerin gizlendikleri deliklerden başlarını uzattığını' savundu.

Bahçeli'nin grup konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:

"1999 depremi ile Elazığ depremini karşılaştırıp siyasi çıkar kovalayanlar var. 1999'da devletin çöküp bugün ayakta oldığunu söyleyenler ortada. Çöken devlet değil binalardır. Devlet aynıdır, ruh aynıdır, fıtrat ayınıdır, dün ile bugün arasında ayrımcılık yapanlar da kalleştir. 1999 depremi ile Elazığ depremini teraziye koymak ahlaksızlık değil midir. Acının küçüğü büyüğü olmaz.

MHP'nin olduğu yerde Türk devleti çökmez, çökemez. Felaketler karşısında bir kez daha yükseklere taşırız. Biz varsak çöküş yoktur, çürüme imkansızdır. Depremler arasında siyasi kıyas yapmak birlik ve berabreliğe hançer sallamaktır. Türk devleti ve hükümeti dün gereğini yapmıştır, bugün de aynısıdır. Gölcük bizimdir Elazığ da bizimdir. 1999'daki acı neyse 2020'deki acı da odur. Biz alınganlı yapmıutoruz, sadece 3-5 çürük yumurta ayna tutuyoruz. Hiç kimse karanlığa saklanıp taş atmasın. Dün de bugün de Türk devleti güçlüdür.

Elazığ Kürt mü diye soran şerefsizler, Malatya'da Alevi diye köylere yardım gönderilmediğini söyleyen alçaklar amaçlarına ulaşamamıştır. Fedakarlıkla çalışan devletimizi canı gönülden kutlarım. Kimin ne dediği önemli değil. İç ve dış hainlerin sonsuza kadar dimdik karşısındayız."

 İDLİB: RUSYA İLE İLİŞKİLERİ GÖZDEN GEÇİRİN

"Türk milleti doğal felaketlerle mücadele ederken İdlib'de kahredici gelişmelere şahitlik edilmiştir. Kanlı Suriye rejimi Türk askerini hedef almıştır. Zalimler kana doymamış, şiddete ara vermmeiş. Dün İdlib'de milli vicdanı heder eden yeni şehit haberleri gelmiştir. Askerlerimize cani Esad güçleri toplarıyla saldırmıştır. Artık buna tahammül edecek halimiz kalmamıştır. Misliyle karşılık verilse de yüreğimizdeki yangın katil Esad gidene kadar soğumayacaktır. Esad katildir, gayri meşrudur.

Hem Suriye'yi hem de Türkiye'yi eşzamanlı kontrol etmeye çalışan Rusya samimi değildir. Hükümetin, Rusya ile ilişkileri yeniden gözden samimi temennimizdir. Ne Astan'dan ne Soçi'den ne Cenevre'den ne de diplomatik temaslardan herhangi bir sonuç bugüne kadar çıkmamıştır, çıkması da beklenmemelidir. Şehitlerimiz vebali saldırgan Suriye kadar buna ortam hazırlayan Rusya'nın omuzlarındadır. Bununla yüzleşmek şarttır."

HÜKÜMETE SESLENDİ: ŞAM'A GİRMEYİ PLANLAMALI

"Türk milleti gerekirse, başka da seçenek görülmezse, Şam'a girmeyi şimdiden planlamalıdır. Yansın Suriye, yıkılsın İdlib, kahrolsun Esad. Mehmetlerimizi şehit eden alçaklara ses çıkarmayıp Türk devletini suçlayanlar ortadadır. Esad devrilmelidir, zulüm şatoları yıkılmalıdır."

İLKER BAŞBUĞ AÇIKLAMASI

"Sayın Başbuğ yanlış yerde iz sürmektedir."

KILIÇDAROĞLU'NUN 'FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞINI AÇIKLAMASI

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugünkü grup toplantısında 'FETÖ'nün siyasi ayağını açıklayacaklarını ilan etmesine ilişkin de "Kılıçdaroğlu bugün FETÖ'nün siyasi ayağını açıklayacakmış, aynaya baksa ayağını da boyunu da görecek" ifadelerini kullandı.
 

Öne Çıkanlar