Baerbock: Şaşkınız ama çaresiz değiliz

Baerbock: Şaşkınız ama çaresiz değiliz
Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, 'Rusya'ya yaptırımlar Almanya'yı da çok sert etkileyecektir. Buna rağmen kendi refah ve huzurumuzu bozan bu tür saldırılara karşı çıkacağız' dedi.

Annalena Baerbock Federal Dışişleri Bakanlığı'ndaki kriz ekibi toplantısının ardından bu sabah Berlin'de yaptığı açıklamada, "Rusya'ya karşı en büyük yaptırımları başlatacağız. Bu amaçla Almanya, Avrupa Birliği, NATO ve G7 formatındaki en güçlü ekonomik güçlerle uluslararası düzeyde koordineli olacaktır" dedi.

Rusya "uluslararası düzenin en temel kurallarını" çiğniyor. Ukrayna bu saldırıyı haklı çıkarmak için hiçbir şey yapmadı. Aksine, Ukrayna halkının demokrasi ve barış hakkı vardır. Baerbock, "Başkan Putin, bu rüyayı asla yok edemezsiniz" dedi. Baerbock sözlerini "Almanya olarak şaşkınız, ama çaresiz değiliz" dedi.

Almanya vatandaşlarının hepsinin Ukrayna'yı terk etmesini istiyoruz diyen şu andaki durumda vatandaşlarımızı Ukrayna'dan hükümet olarak çıkaramayıyoruz. Kendinizin ülkeyi terk etmesi gerekiyor dedi. Baerbock "ülkeden çıkana kadar da güvenli yerlerde kalmanızı rica ediyoruz" dedi.

Baerbock, Rusya'ya uygulanacak yaptırımlar Almanya'yı da çok yakından ve sert etkileyecektir. Buna rağmen kendi refah ve huzurumuzu bozan bu tür saldırılara karşı çıkacağız. (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar