Babacan’dan Erdoğan’a elektrik faturası tepkisi: Ülkeyi algıyla değil bilgiyle yönetin

Babacan’dan Erdoğan’a elektrik faturası tepkisi: Ülkeyi algıyla değil bilgiyle yönetin
Erdoğan’ın elektrik faturasındaki kota uygulaması açıklaması sonrası Babacan, ‘Ülkeyi algıyla değil bilgiyle yönetin. Beceremiyorsunuz’ diyerek tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada elektrik faturalarında aylık tüketim kotası uygulamasında geri adım atıldığını duyurdu. Erdoğan, tarifelerdeki 1'inci kademe sınırını günlük 5 kilovatsaatten 7'ye, aylık 150 kilovatsaatten 210'a yükselttiklerini açıkladı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Elektrik faturalarına %127 zam yapıp sonra da kilovat hesaplarıyla indirim yapmış gibi gösteriyorsunuz. Ülkeyi algıyla değil bilgiyle yönetin. Beceremiyorsunuz" ifadelerini kullandı.

‘YENİDEN DÜZENLEME İÇİN TALİMAT VERDİM’

Sosyal medya hesabından da paylaşımda bulunan Erdoğan, "Elektrik tarifelerinin yeniden düzenlenmesi için ilgili kurumlarımıza talimat vermiştik. Bu çerçevede, tarifelerdeki 1'inci kademe sınırını günlük 5 kilovatsaatten 7'ye, aylık 150 kilovatsaatten 210'a, milletimizin lehine olacak şekilde yükselttik" açıklaması yaptı.

BABACAN’DAN SERT TEPKİ

Erdoğan'ın paylaşımına tepki gösteren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, şu ifadeleri kullandı;

"Daha eylül ayında 8,30 olan dolar kuru aralıkta 18’e çıkıp 13'e düşünce "başardık" dediniz. Şimdi de elektrik faturalarına %127 zam yapıp sonra da kilovat hesaplarıyla indirim yapmış gibi gösteriyorsunuz. Ülkeyi algıyla değil bilgiyle yönetin. Beceremiyorsunuz."

Öne Çıkanlar