Babacan’dan Bahçeli’ye: Bir ayağı siyasetin, bir ayağı şiddetin içinde

Babacan’dan Bahçeli’ye: Bir ayağı siyasetin, bir ayağı şiddetin içinde
DEVA Partisi lideri Ali Babacan, partisinin Karaman il başkanının MHP'liler tarafından dövülmesini eleştirerek, 'Bildiği tek şey var... Kin, nefret. Başka da bildiği bir şey yok' dedi.

DEVA Partisi, Gaziantep ve Gebze’de sonra üçüncü mitingini Yozgat’ta düzenledi. Mitingin yapılacağı alana Cumhuriyet Meydanı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı asıldı. DEVA Partilileri ısrarlarına rağmen bu fotoğraf kaldırılmadı.

Babacan, DEVA Partisi’nin yaptığı mitinglere mekan olarak yakın yerlerde program düzenleyerek, mitingilerine katılımı azaltmaya çalıştığını kaydetti. Babacan, seçimi çocuklarına harçlık veremeyen annelerin kazanacağına belirterek, "Bu seçimi çocuklarını okutamayan işçi kardeşlerimiz kazanacak. Konserleri yasaklanan sanatçılar kazanacak bu seçimi.İnşallah ilk seçimde müsait bir yerde inecek. Bu seçimi milyonlar kazanacak." dedi.

AKP’nin seçimi kaybedeceğini anladığı için kendilerine sürekli engel çıkardıklarına işaret eden Babacan, "Biz DEVA Partisi olarak ilk mitingimizi Antep’te yaptık. Aynı gün ve saatte gençlik programı koydular. Gebze’de yaptığımız gün Bursa’da etkinlik yaptılar. Bugün de Çorum’da etkinlik yapıyorlar. Amaçları DEVA’nın mitinglerine kimse gitmesin. Ama meydan burada. Hep beraber iktidara yürüyoruz, merak etmeyin" diye konuştu.

‘BİR AYAĞI SİYASETİN İÇİNDE DİĞER AYAĞI ŞİDDETİN İÇİNDE’

Babacan, parti olarak demokrasi mücadelesi verdiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Çok büyük bir demokrasi mücadelesi veriyoruz. Daha önceki akşam Karaman il başkanımıza, onlarca kişinin gözü önünde saldırı oldu. Bu Bahçeli’nin bugüne kadar bu ülkeye bir faydası oldu mu? Bildiği tek şey var… Kin, nefret. Başka da bildiği bir şey yok. Bir ayağı siyasetin içinde, bir ayağı şiddetin içinde. Bahçeli ve ortağının ülkeyi bataklığa sürüklemesine izin vermeyeceğiz."

‘2023 HEDEFLERİ NE OLDU?!’

"Bir zamanlar Türkiye’nin 2023 hedefleri vardı. Şunun şurasında 2023’e 4 ay kaldı. 2023 hedeflerimize ne oldu Beştepe?" diye soran Babacan, "Kişi başı gelir 25 bin dolara yükselecekti. Olmadı. Ülkemizi dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisine sokacaktı. Ne oldu? Olmadı. İhracatımız 500 milyar dolara çıkacaktı. Olmadı. Bu güzel hedeflere giden yoldan saptılar. Bunlar ülkeyi, koskoca Türkiye’yi çıkmaz sokaklara soktular. Debelenip duruyorlar.

Bu 2023 hedeflerinin tümü gerçekçi hedeflerdi ne yazık ki. 2002’den 2013’e kadar ihracatı dört katına çıkardık mı? Çıkardık. Ekonomi adalet üzerine, demokrasi üzerine kuruluyor.

Dış politikada Avrupa Birliği’nden Şanghay Beşlisine rotayı çevirdiler. İtibarlı bir ülke iken kapı kapı para arayan bir ülke olduk. Nereden nereye. Tüm dünyanın cazibe merkezi olan Türkiye’den gençlerin kaçmak istediği Türkiye’ye geldik."

Öne Çıkanlar