Baba oğul at keserken yakalandı

Baba oğul at keserken yakalandı
Kayseri'de boş arazide at keserken jandarma tarafından yakalanan Kırgızistanlı baba ve oğluna 9'ar bin TL para cezası kesildi. Şüpheliler kendilerini 'atı kesip, yiyecektik' diye savundu.

Kayseri'nin İncesu ilçesi Kızılören mahallesi sakinleri, daha önce görmedikleri iki kişinin boş bir arazide at kestiğini gördü. Atın kesilme anlarını cep telefonuyla görüntüleyen bir çoban, hemen jandarmaya haber verdi.

Jandarmanın yaptığı müdahalede, at kesen şüphelilerin, Adıyaman'dan satın aldıkları misafir plakalı bir araçla, kente gelen Kırgız baba ve oğul olduklarını belirledi.

Gözaltına alınan baba oğul, jandarmaya 'Atı kesip, yiyecektik' diye ifade verdi. Adliyeye sevk edilen iki şüpheli, Cumhuriyet Savcılığınca alınan ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şüpheli baba ve oğluna '5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'na muhalefet' suçundan 9'ar bin TL para cezası kesildi. Kesilen atın eti ise İlçe Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince imha edildi.

Öne Çıkanlar