Ayvalık'taki orman yangınında 80 hektarlık alan kül oldu

Ayvalık'taki orman yangınında 80 hektarlık alan kül oldu
Yangın sabaha karşı 04.00 sıralarında kontrol altına alındı.

Ayvalık'ta Şeytan Sofrası mevkiindeki ormanlık alanda meydana gelen yangın kontrol altına alındı.Yangında 80 hektar alan kül oldu. Sanatçı Haluk Levent, daha önce aynı bölgede yangından sonra fidan dikme çalışması gerçekleştiren AHBAP ekibinin bölgede tekrar çalışma geçekleştireceğini duyurdu.

Ayvalık'ta dün gece meydana gelen yangın şiddetli rüzgarın da etkisiyle büyüyerek ve geniş bir alana yayıldı. Yangın evlerin bulunduğu Sarımsaklı ve Badavut'a doğru yayıyınca evler boşaltıldı. Vatandaşlar da yangın söndürme çalışmalarına destek verdi. 40 Arazöz, 6 Dozer  ve 180 yangın söndürme personel ile sürdürülen çalışmalar sonucu yangın sabaha karşı 04.00 sıralarında kontrol altına alındı. 

PAKDEMİRLİ: YANGINDA YERLEŞİM YERLERİNDE HERHANGİ BİR HASAR MEYDANA GELMEDİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Twitter hesabında yaptığı paylaşımla yangında yerleşim yerlerinde herhangi bir hasarın meydana gelmemesi için ekiplerin büyük çaba sarf ettiğini ve bunda başarılı olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Ayvalık’taki yangın, Orman Genel Müdürlüğü ekiplerimizin etkili müdahalesi ve Belediyelerimizin de desteğiyle tamamen kontrol altına alınmıştır. Yangında yerleşim yerlerinde herhangi bir hasar meydana gelmemesi için büyük çaba sarf edilmiş ve bunda da başarılı olunmuştur. Ekiplerimiz soğutma çalışmalarına devam etmektedir."

'ESKİ HALİNE DÖNECEK'

Bakılesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Ekiplerimiz görevlerinin başında. Gerekli tüm müdahaleler yapılıyor. Çok şükür ki yangın kontrol altına alındı. Can kaybı ve yaralı olmaması en büyük tesellimiz. Zarar gören alanların eski haline dönmesi için gerekli çalışmaları en kısa sürede başlatacağız" dedi.

HALUK LEVENT: ÜZÜLME AYVALIK TEKRAR GELECEĞİZ

2017’de çıkan orman yangının ardından Orman Bakanlığı ile bölgede ağaçlandırma kampanyası başlatan ve bölgeye ağaç diken ünlü şarkıcı ve AHBAP Platformu’nun kurucusu olan Haluk Levent’ te yangının ardından Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Ayvalık yanıyor. Şimdi gördüm. Şeytan Sofrasına kadar gidiyor alevler. 2 yıl önce her yere yaymıştık fidanları. Üzülme Ayvalık tekrar geleceğiz! Ve Ahbap ekipleri yola çıktılar.  AFAD’ la ve ilgili birimlerle görüşeceğiz.  İlk etapta yardıma ihtiyacı olanların yanında olmaya çalışacağız."

Öte yandan yangının boyutu sabah saatlerinde ortaya çıktı.

Öne Çıkanlar