Aysel Tuğluk'un avukatı: Acilen tahliye edilmeli

Aysel Tuğluk'un avukatı: Acilen tahliye edilmeli
Demans hastası tutuklu Tuğluk'un avukatı Serdar Çelebi, ‘Kendi başına hiçbir ihtiyacını karşılayamıyor. Tedavi için acilen cezaevinden çıkması lazım’ dedi.

Kandıra F Tipi Cezaevi'nde tutulan demans hastası Kürt siyasetçi Aysel Tuğluk'un avukatı Serdar Çelebi, Tuğluk'un son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tuğluk’un cezaevinde tek başına kalamayacağını söyleyen avukatı Serdar Çelebi, Cumhuriyet’te konuştu. Çelebi şunları ifade etti:

"Maalesef Adli Tıp Kurumu, her seferinde aynı şekilde ‘Cezaevinde kalabilir’ raporu veriyor. Arkadaşların anlattığı, cezaevi idaresinin, cezaevi doktorunun yaklaşımı ve Kocaeli Hastanesi’nin uyguladığı tedavi ortada. Bunların hepsi Aysel Hanım’ın durumunun çok kötü olduğunu gösteriyor.

‘KENDİ BAŞINA HİÇBİR İHTİYACINI KARŞILAYAMIYOR’

Bırakın cezaevinde tek başına kalmayı dışarıda bile tek başına kalabilecek durumda değil. Kendi başına hiçbir ihtiyacını karşılayamıyor. Hastalığın tedavisi için acilen cezaevinden çıkması lazım." 28 Şubat davası tutuklusu Çevik Bir hakkında "demans" rahatsızlığı nedeniyle tahliye karara verildiğini anımsatan Çelebi, "Çevik Bir örneğinde olduğu gibi demans hastası bir kişinin cezaevinde kalma şansı yok" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar