Aysel Tuğluk için 52 ülkeden 6 bin imza: Mücadele devam edecek

Aysel Tuğluk için 52 ülkeden 6 bin imza: Mücadele devam edecek
'Aysel Tuğluk için 1000 kadın' imza kampanyasını yürüten BinlerceAysel isimli Twitter hesabı, 14 Ocak 21:00'da herkesi Aysel Tuğluk için mücadeleye ve kampanyayı imzalamaya davet ediyor.

+GERÇEK- 28 Aralık 2016’dan beri Kocaeli 1 No’lu F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan ve Kocaeli Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nın verdiği ‘demans hastalığı’ raporuna rağmen tahliye edilmeyen eski HDP Milletvekili Aysel Tuğluk’un tahliye edilmesi amacıyla 7 Ocak'ta bir imza kampanyası başlatılmıştı. Kampanya bugün (14 Ocak) yeni bir boyut kazandı ve 52 ülkeden 6000 kadın başlığıyla mücadeleye devam ediyor.

"Aysel Tuğluk için 1000 kadın" adıyla internet üzerinden başlatılan imza kampanyası 6. gününde 52 ülkeden yaklaşık 6 bin imzaya ulaşmıştı. Türkiye’nin yanı sıra, Amerika, Almanya, Avusturya, Hollanda, Fransa, İsveç, İngiltere, Küba ve İtalya gibi ülkelerden kadınlar da katıldı. Sekiz dilde açıklamanın yer aldığı kampanyadaki imza sayısı bugün itibarıyla 6 bine ulaşmış durumda.

MÜCADELEYE DEVAM ÇAĞRISI: 14 0CAK 21:00'DA

Aysel Tuğluk için 1000 kadın isimli Twitter hesabından yapılan yeni duyuruyla kadınlar, 14 Ocak 21:00'da herkesi Aysel Tuğluk'un özgürlüğü için mücadeleye ve imza kampanyasına davet ediyor. BinlerceAysel hesabında yer alan duyuru şöyle:

 "7 Ocak günü "Aysel Tuğluk’a Özgürlük için 1000 Kadın" diyerek çıktığımız yola 13 Ocak 2022 saat 21:00 itibariyle 50 ülkeden 6000 kadın olarak devam ediyoruz.

- Aysel Tuğluk’un yaşadığı ağır hastalığa ilişkin yetkili sağlık kurumlarının hazırladığı "cezaevinde kalamaz" raporlarının dikkate alınmasını… 

-Hukuka, insan haklarına uygun bir karar verilmesini…

-Aysel Tuğluk’un derhal serbest bırakılarak tedavi olmasının sağlanmasını talep ediyoruz!

14 Ocak Cuma saat 21:00'de Twitter'dayız!

Bu taleplerimizin daha çok kişiye ulaşması ve daha çok kadının bu sese ortak olması için;

• https://twitter.com/BinlerceAysel hesabını lütfen takip ediniz.

• 14 Ocak saat 21:00’de @BinlerceAysel hesabından atılan ilk twitin ardından, hesapta duyurulacak olan etiket ile sözlerimizi, taleplerimizi paylaşacağız.

• Amacımız daha çok kadının imza vermesi. Paylaşımlarımızda İmza ver: 1000kadin.org eklemeyi unutmayalım! 

• Paylaşımlarımızda @adalet_bakanlik (Adalet Bakanlığı) @ADLITIPKURUMU (Adli Tıp Kurumu) etiketleyelim!"

Öne Çıkanlar