Aysel Tuğluk için 1000 Kadın: AYM kararını kabul etmiyoruz

Aysel Tuğluk için 1000 Kadın: AYM kararını kabul etmiyoruz
Aysel Tuğluk için 1000 Kadın grubu, Anayasa Mahkemesi'nin tahliye başvurusunu reddetmesine tepki gösterdi, “Aysel Tuğluk’un hemen tahliyesini içeren taleplerin takipçisiyiz” dedi.

İki yılı aşkın bir süredir demans hastalığı ile mücadele eden Aysel Tuğluk için avukatlarının yaptığı "tedbiren tahliye edilmesine yönelik başvuru" Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi.AYM kararına ilişkin Aysel Tuğluk için 1000 Kadın grubu açıklama yayımladı.

"Kaybedecek bir gün bile yok, Aysel Tuğluk derhal tahliye edilerek bir an önce tedavi olanaklarına kavuşturulmalı" çağrısının yapıldığı açıklamada şöyle denildii:

"İki yılı aşkın bir süredir demans hastalığı ile mücadele eden Aysel Tuğluk için avukatlarının yaptığı 'tedbiren tahliye edilmesine yönelik başvuru' Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi!

Aysel Tuğluk’un cezaevinde tek başına yaşamını idame ettiremeyeceğini, hastalığının her geçen gün daha da ağırlaştığını gösteren çok sayıda bilimsel rapor, reçete ve belge Anayasa Mahkemesi’nin önünde duruyordu. Ama AYM, siyasi saiklerle hareket eden Adlî Tıp Kurumu’nun adaletsiz raporlarıyla karar verdi. Hem de büyük çelişkilerle!

AYM "nörolojik rahatsızlığın zamanla ilerleyebileceği, bir başkasının yardımı olmadan zorunlu ihtiyaçlarını karşılayamaz, cezaevi koşullarında hayatını yalnız idame ettiremez duruma gelebileceği ihtimali"yle tedbir kararı verirken, Aysel Tuğluk’u cezaevi koşullarına mahkûm etti. Tarihe geçecek bu çelişki yalnızca bu ülkedeki adaletsizlik silsilesine eklenecek yeni bir vaka değil, bir insanın, hasta bir mahkumun, Aysel Tuğluk’un yaşamına mal olacak kadar ağır sonuçlar doğuracak, kabul edilemez bir tutumdur! Hem de çok kısa bir zaman önce demans hastası Çevik Bir’in tahliye edildiği şu şartlarda bu apaçık siyasi bir karardır.

'KABUL ETMİYORUZ'

Biz, ülkenin ve dünyanın dört bir yanından binlerce kadın olarak Aysel Tuğluk’un göz göre göre unutmaya, unutturulmaya mahkum edilmesine izin vermiyoruz! Kaybedecek bir gün bile yok, Aysel Tuğluk derhal tahliye edilerek bir an önce tedavi olanaklarına kavuşturulmalı.

AYM kararı sebebiyle kararın muhatabı olan Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına bir kez daha yapılacak olan hukuki başvurunun, Aysel Tuğluk’un hemen tahliyesini içeren taleplerin de takipçisiyiz."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar