Ayşe Karaman'ın ölümünde sanık doktor tahliye edildi

Ayşe Karaman'ın ölümünde sanık doktor tahliye edildi
Ankara'da erkek arkadaşının evinde şüpheli bir şekilde ölü bulunan 25 yaşındaki anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ın davasında tutuklu yargılanan sanık doktor tahliye edildi.

Ankara'da, anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ın (25) şüpheli ölümüne ilişkin görülen davada tutuklu yargılanan Uzman Dr. Özgür Tarhan'ın (46) adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

Anestezi teknikeri Ayşe Karaman, geçen yıl 29 Temmuz sabahı, erkek arkadaşı Uzman Dr. Özgür Tarhan'ın, Çankaya ilçesi Dikmen Mahallesi'ndeki evinde ölü bulundu. Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemede, genç kadının yattığı yatağın yanındaki komodinin üzerinde bazı ağrı kesici ve 'propofol' etken maddeli anestezi ilaçları bulundu.

Soruşturma sonunda tutuklanan Özgür Tarhan hakkında, Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'tasarlayarak adam öldürmek' suçundan dava açıldı.

DHA'nın haberine göre bugün görülen 5'inci duruşmaya cezaevinden SEGBİS yöntemi ile katılan sanık Özgür Tarhan'ın, adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi. 

NE OLMUŞTU?

Ayşe Karaman’ın ölümüne ilişkin Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda, genç kadının kanında uyuşturucu etkisi bulunan iki ilacın yüksek düzeyde saptandığı ortaya çıkmıştı.

Bu raporun ardından yazılı açıklama yapan dosya avukatı Tevfik Tolga Beyefendi, "Söz konusu ilaçların sanık Dr. Özgür Tarhan tarafından temin edilen ve suistimal edilen ilaçlar olduğu davanın çeşitli aşamalarında ortaya konmuş ve ispat edilmiş olduğundan, sanığın ayrıca TCK m.188 uyarınca 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan cezalandırılması gerekmektedir. Yine TCK m.188/8'de diş hekimi, hekim, eczacı, veteriner vb. meslek sahipleri bu meslekleri nedeniyle sahip oldukları imkanı kullanarak bu suçu işlerse 'verilecek ceza yarı oranında arttırılır' denilmektedir. Yani sanığa uyuşturucu madde ticareti nedeniyle verilecek cezada ayrıca cezanın artırım sebepleri de bulunmaktadır.

Bu ilacın kandaki miktarının ölümcül düzeyde olduğu tespit edilmiştir. Yani Ayşe'nin ölümüne sebep olan ilaç bu ilaçtır. Yine Ayşe'nin kanında bulunan ve uyuşturucu sınıfında değerlendirilen P... ise ameliyathane koşullarında anestezi esnasında kullanılan bir ilaçtır. Bu ilacın Ayşe'nin kanındaki miktarı ölümcül düzeyde olmamakla birlikte suistimal düzeyindedir. Davaya konu cinayet mahallinde P... içeren enjektör ve ampuller bulunmakla birlikte, F... içeren herhangi bir enjektör yahut ampul bulunamamış olması Ayşe'nin ölümünün cinayet olduğunu ve delillerin karartılmış olduğunu ortaya koymaktadır" açıklaması yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar