AYM'ye seçilecek yeni delege HDP'nin kapatma davasını doğrudan etkileyecek

AYM'ye seçilecek yeni delege HDP'nin kapatma davasını doğrudan etkileyecek
AYM üyeliği seçimi için baro başkanları üç adayı seçti. Belirlenecek yeni üye için gözler Meclis'te..

Baro başkanları, emekliye ayrılacak Celal Mümtaz Akıncı yerine AYM üyeliği seçimi için Meclis'e göndereceği üç adayı belirledi. Baro Başkanları tarafından yapılan seçimde, Çorum Baro Başkanı Kenan Yaşar, Diyarbakır Barosu üyesi Avukat Zülal Erdoğan Bilal ve Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan en çok oyu olan üç aday oldu.

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre; TBMM'den AKP ve MHP oylarıyla Kenan Yaşar'ın AYM üyesi olarak seçileceği iddia edildiği belirtildi. Daha önce AKP'den milletvekili aday adayı olan Çorum Baro Başkanı olan Kenan Yaşar'ı bizzat Adalet Bakanlığı'nın desteklediği iddiaları da gündemde.

Uludağ haberinde, Yaşar'ın TBMM'den AKP ve MHP oylarıyla seçileceğinin konuşulduğunu aktarıyor. Şu an arasında Başkan Zühtü Arslan'ın bulunduğu 6 muhalif üyeye karşılık, 9 kişilik iktidara yakın grup öne çıkarken Yaşar'ın seçilmesi durumunda AYM'deki denge 5'e karşılık 10 olacak. 

Uludağ haberinde, "HDP hakkında açılan kapatma davası bu tablodan doğrudan etkileyebilecek. Çünkü kapatma kararı için üçte iki çoğunluk aranıyor. Yani 10 üyenin oyu, kapatma kararı için yeterli olacak" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar