AYM'nin Kavala hakkındaki 'hak ihlali yoktur' kararı Resmi Gazete'de yayınlandı

AYM'nin Kavala hakkındaki 'hak ihlali yoktur' kararı Resmi Gazete'de yayınlandı
Mahkeme, 29 Aralık 2020 tarihli kararında 'anayasal hak ihlali olmadığı'na hükmetmişti. Resmi Gazete'de kararın gerekçesi yayınlandı.

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Osman Kavala'nın tutukluluğuna dair yaptığı hak ihlali başvurusunun reddi yönünde verdiği kararın gerekçeli hali Resmi Gazete'de yayınlandı.

Mahkeme, 29 Aralık 2020 tarihli kararında anayasal hak ihlali olmadığına hükmetmişti. 

AYM Genel Kurulu, Gezi Parkı davasındfa tahliyesi ve beraatine karar verildikten sonra "darbeye teşebbüs" iddiasıyla tutuklanan Anadolu Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın bireysel başvurusunda, "kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edilmediğine" hükmetmişti. Söz konusu karar Resmi Gazete'de gerekçeli olarak yayınlandı.

Osman Kavala, daha önce "tutuklamanın hukuki olmaması nedeniyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği" gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Anayasa Mahkemesi Birinci Bölümü, 15 Aralık'taki gündem toplantısında, başvurunun Genel Kurula sevkine karar vermişti. Genel Kurul da Kavala'nın Anayasa'nın 19. maddesinde güvence altına alınan kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edilmediğine karar vermişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar