AYM gazeteci Çelik ve Keser'in başvuru dosyasını incelemeye aldı

AYM gazeteci Çelik ve Keser'in başvuru dosyasını incelemeye aldı
Anayasa Mahkemesi Keser ve Çelik'in tahliye yönelik başvurusunu ise reddetti.

Tutuklu bulunan Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ve Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser’in avukatları aracığıyla Anayasa Mahkemesi’ne başvurusu incelemeye alındı. AYM, Keser ve Çelik'in tahliye yönelik başvurusunu ise reddetti.

Libya'da askerlerin yaşamını yitirmesine dair yayımlanan haberlere gazetelerinde yer verdikleri için 6 Mart’ta ifadeye çağrılan Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser, ifade işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan Çelik ve Keser, İstanbul 5'inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından "İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etme" iddiasıyla 8 Mart’ta tutuklandı.

Silivri 9 No'lu Kapalı Cezaevi’ne tutulan Çelik ve Keser’in avukatları Özcan Kılıç ve Sercan Korkmaz müvekkillerinin dosyalarının incelemesi ve tahliye talebiyle 2 Nisan'da Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuruda bulunmuştu.

AYM, Çelik ve Keser başvuru dosyasını incelemeye aldı. AYM, ayrıca İç tüzüğün 73. Maddesinin 2. Fıkrası gereğiyle yapılan tahliye başvurusunu ise;  "Başvuru dosyasında ceza infaz kurumunda tutulmaları nedeniyle başvurucuların yaşamına ya da maddi veya manevi bütünlüklerine yönelik ciddi bir tehlikenin ortaya çıktığına dair bilgi ya bulgunun olmadığı anlaşılmıştır" kararıyla reddetti. (MA) 

Öne Çıkanlar