AYM'den 'FETÖ' iddiasıyla işten atılan kişiyle ilgili hak ihlali kararı, yerel mahkemeye de eleştiri

AYM'den 'FETÖ' iddiasıyla işten atılan kişiyle ilgili hak ihlali kararı, yerel mahkemeye de eleştiri
AYM, gerçek anlamda bir yargısal faaliyet icra etmediğini belirttiği yerel mahkemeyi eleştirdi. İşten çıkarılan kişinin adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine hükmetti.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Gülen cemaatiyle bağlantılı olduğu iddiasıyla işten çıkarılan bir kişinin açtığı işe iade davası "güven ilişkisinin zedelendiği" gerekçesiyle reddedildi. Anayasa Mahkemesi (AYM), söz konusu olay hakkında adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine hükmederek, yerel mahkemeyi de eleştirdi.

15 Temmuz'un ardından "FETÖ iltisakı" iddiasıyla işten çıkarılan bir kişinin açtığı işe iade davası "güven ilişkisinin zedelendiği" gerekçesiyle reddedildi. Mahkemenin kararında, "FETÖ ile irtibatı bulunduğuna ilişkin şüphenin fesih için yeterli olduğu" savunuldu.

Cumhuriyet’in haberine göre hakkında soruşturma dahi olmadığını belirterek üst mahkemeye itiraz eden kişi, kararın onanmasının ardından Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Başvuruyu görüşen AYM, adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine hükmetti.

Yerel mahkemenin, şirketin değerlendirme ve tespitinin yerindeliğini araştırmadığı belirtilerek "Derece mahkemeleri, FETÖ/PDY irtibatının bulunup bulunmadığını ve dolayısıyla geçerli fesih koşullarının oluşup oluşmadığını tartışmamış, bu konuyu karara bağlamamıştır. Başka bir ifadeyle, derece mahkemeleri gerçek anlamda bir yargısal faaliyet icra etmemiştir" denildi.

Öne Çıkanlar