Galatasaray’ın yeni sponsoruyla ilgili kritik iddia

Galatasaray’ın yeni sponsoruyla ilgili kritik iddia
Kulüple Aydın Doğan'ın damadının şirketi Terra Pizza arasında sponsorluk anlaşması yapıldı. İddiaya göre Nef İnşaat daha fazla teklif verdi ancak sponsorluk Terra Pizza'ya gitti.

Galatasaray Spor Kulübü ile Terra Pizza arasında forma sponsorluk anlaşması gerçekleşti. Ancak, sponsorluk anlaşması konuşulmaya devam ederken, kritik bir iddia ortaya atıldı.

2019-2020 futbol sezonundan itibaren Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda geçerli olmak üzere 1+1 futbol sezonu için anlaşma yapıldı. Anlaşmaya göre, sarı-kırmızılılar, 2019-2020 futbol sezonu için 18 milyon TL, 2020-2021 futbol sezonu için 20 milyon TL olmak üzere toplam 38 milyon TL gelir elde edecek.

Türk Telekom Stadyumu basın toplantı odasında düzenlenen imza törenine; Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Terra Pizza Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Faralyalı, Terra Pizza CEO'su Emre Kurtoğlu, Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, Başkan Yardımcıları Yusuf Günay ile Kaan Kancal ve yönetim kurulu üyesi Dorukhan Acar katıldı.

AYDIN DOĞAN'IN DAMADI...

Ancak, sponsorluk anlaşması konuşulmaya devam ederken, kritik bir iddia ortaya atıldı. Odatv.com.tr sitesinde yer alan "Sponsorluğun altından ne çıktı" başlıklı habere göre iddialar şöyle:

"İddia o ki, sponsorluk için Terra Pizza'dan daha fazla teklif eden bir şirket bulunuyordu.

Şöyle ki...

Nef inşaat'ın, Terra Pizza'dan daha fazla ücret teklif ettiği ileri sürülürken, yine de söz konusu sponsorluğun Terra Pizza'ya verildiği iddia edildi.

Peki, imza töreninde de yer alan, Terra Pizza Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Faralyalı kim?

Ahmet Faralyalı; Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın damadı, yani Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı'nın eşi...

Kısacası...

Galatasaray, sponsorluk anlaşması yaptı yapmasına ama bu anlaşmanın uzun bir süre konuşulacağa benziyor..."

Öne Çıkanlar