Ayasofya'daki tahribatı görüntülerken gözaltına alınan muhabir serbest bırakıldı

Ayasofya'daki tahribatı görüntülerken gözaltına alınan muhabir serbest bırakıldı
Ayasofya’daki tahribatı görüntülemek isteyen TELE1 muhabiri Engin Açar, röportaj yaptığı Sanat Tarihi Derneği Başkanı Şerif Yaşar ile birlikte gözaltına alınıp ardından serbest bırakıldılar.

Müzeden camiye çevrildikten sonra sık sık tahribat haberleriyle gündeme gelen Ayasofya'nın geçtiğimiz günlerde duvarlarından parçalar koparılmış ve poşete konulmuştu. Daha önce de 'İmparatorluk Kapısı' koparılmış ve tarihi su haznesinin kapağının kırılmıştı. Ayasofya’da yaşanan ve son günlerde tartışma konusu olan tahribatı yerinde görüntülemek isteyen TELE 1 muhabiri Engin Açar’ın gözaltına alındı. DİSK Basın-İş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Açar ile birlikte röportaj yaptığı Sanat Tarihi Derneği Başkanı Şerif Yaşar’ın da gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.

'GAZETECİLİK SUÇ DEĞİL'

Basın-İş’in açıklamasında, "Ayasofya’da yaşanan tahribatı yerinde görüntülemek isteyen TELE 1 muhabiri Engin Açar, röportaj yaptığı Sanat Tarihi Derneği Başkanı Şerif Yaşar ile birlikte polisler tarafından gözaltına alındı. Gazetecilik suç değildir, Engin Açar derhal serbest bırakılsın" denildi. TELE1 muhabiri Engin Açar da sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, gözaltına alındığını ve Sirkeci Polis Merkezi'ne götürüldüğünü belirterek şunları kaydetti:

"Ayasofya'da haber takibi yaptığımız esnada gözaltına alındık. Sirkeci Polis Merkezi’ne getirildik. Getirilirken mantıklı bir sebep bile söylenmedi... Az önce yaptığım Twitter paylaşımlarına değindiler. Sebep anlaşıldı. Amacım paylaşımlarda anlaşılıyormuş. Öyle dedi polis memuru."

İFADELERİ ALINDIKTAN SONRA SERBEST BIRAKILDILAR

'İzinsiz çekim yaptığı' gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenilen Engin Açar ve röportaj yaptığı Şerif Yaşar, Sirkeci Polis Merkezi'nde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar